– Formålet med det mobile lydstudioet er at barn og unge over hele Ålesund kommune skal få like muligheter til å lage musikk, opplyser Mathias Tvedten, som er avgående kulturkonsulent i Ålesund kommune.

I tillegg til å spille inn og produsere musikk, blir det også mulighet til å lage podcaster eller strømme ulike live-hendelser.

Studio- og innspillingsrom

Han forteller at lydstudioet er en ombygd og lydisolert arbeidsbrakke. Den gamle brakka har blitt delt i to rom: ett studiorom og ett innspillingsrom. For tida er utsmykkinga i gang med å fullføres; den er det profesjonelle graffiti-kunstnere som står for.

Standard Prosedyre spiller på innvielsesfesten for det mobile lydstudioet. Foto: pressefoto
Las Manos (spansk for «hendene») skal også spille på Joachim H. Rønnebergs plass på onsdag. Foto: pressefoto

Innvielsesfest

Planen er at lydstudioet skal flyttes rundt mellom Vibes i Spjelkavika og ungdomsklubbene på Sjøholt, Skodje og ute på øyene. Andre steder der barn og ungdom kan også få besøk av lydstudioet; blant anna skal det til Laavfest 12. august. Men først blir det stor innvielsesfest på Joachim H. Rønnebergs plass («Rådhusplassen»:

– Da kommer det flere ungdomsband og andre unge artister, i tillegg til at ordføreren kommer for å tale. Og så blir det gratis kake til alle, lokker kulturkonsulenten.

Ung i Ålesund er paraplyen for Ålesund kommunes kulturtilbud for barn og unge. Midlene til å anskaffe og sette i stand det mobile lydstudioet har imidlertid i stor grad kommet fra ulike sponsorer og støttespillere.

Utprøving av lydstudioet. Foto: Ålesund kommune
Mathias Tvedten er avgående kulturkonsulent i Ålesund kommune. Foto: privat