Etter å ha blitt strømma 15 000 ganger på Spotify i løpet av to måneder, har Revenants bestemt seg for å satse for fullt. Det ålesundsbaserte metalcorebandet ble starta så langt tilbake som i 2017, men det er først nå i år de begynt å gi ut musikk.

– Det har vært en del forskjellig som har gjort at vi ikke har satse for fullt før nå. I tillegg til at pandemien kom, er det flere av oss som har hatt mye å gjøre med skole eller tunge jobber – og noen av oss har blitt fedre. Selv jobber jeg som mekaniker og har fått ei lita jente, og med full satsing på bandet i tillegg, blir det nesten som tre fulltidsjobber, sier Mads Gjerde i en litt spøkefull tone.

Med Spotify-suksessen som har kommet med bandets fem første låter, har bandet likevel bestemt seg for å satse. Særlig debutsingelen «Era Depleted» har slått an, med hele 10 000 lyttinger på bare to uker, opplyser han.

Gjev gjestevokalist

Den femte og foreløpig siste låten deres, «Remission», ble sluppet sist fredag og fullførte bandets første EP. På låten, som ifølge Mads handler om den evige kampen mot deg selv og stemmen i hodet som forteller at du ikke bra nok, har de også fått med seg en ganske gjev gjestevokalist:

– Vi har fått med oss Bjørn «Speed» Strid fra det som kanskje er Europas største melodiske death metal-band, «Soilwork». Han er også med på musikkvideoen vi har spilt inn og som er produsert av den lokale artisten Kid of Disgust, alias Fredrik Honningsvåg. Han er en veldig flink fyr som skal gi ut eget arbeid neste år, forteller Mads.

Bakgrunn

Opprinnelig ble Revenants starta av Stian Sundby, som seinere valgte å tre ut av bandet for å satse på et anna av prosjekta sine, Leeches. I dag består Revenants av Mads Gjerde, som er vokalist og «kunstnerisk leder», bassist Pål André Lamberg Grimstad, gitarist Cornelius Løset Tømmerbakk og gitarist Hans Peter Andreassen Breuning. I tillegg har de for tida leid inn Magnus Solheim til å traktere trommesettet.

– Stian setter fortsatt preg på oss, siden han skrev mange av melodiene våre, som jeg så har bearbeida. Leeches er dessuten gode venner av oss, og de blir med som oppvarmingsband for oss når vi skal ha vår alle første konsert på T2 fredag 25. august, sier han.

Metal-diplomatiet

Sjangeren «metalcore» beskriver Mads som «metal-verdenens diplomater»:

– Det er en sjanger med mer slingringsmonn enn andre metal-sjangre, den er mer fleksibel og vi kan leke oss litt mer. Man kan også si at den er litt mer kommersiell, og enkelte metalcore-låter kan nesten være radiovennlige! Det største bandet innen sjangeren er nok Architects, og uten at vi egentlig har lagt opp til det, har vi nok en del likheter med dem i uttrykket.

I tillegg til å spile egne låter på T2 på fredag, kommer Revenants også til å spille en del coverlåter av store og – for de innvidde – kjente metalband.

– Vi gleder oss veldig til konserten og håper vi kan være med å bidra til en ny oppblomstring av metal-miljøet i Ålesund, sier Mads Gjerde.

Revenants er vokalist og «kunstnerisk leder» Mads Gjerde, bassist Pål André Lamberg Grimstad, gitarist Cornelius Løset Tømmerbakk og gitarist Hans Peter Andreassen Breuning. Dessuten er Magnus Solheim for tida til å traktere trommesettet. Foto: pressefoto