Morten Svartveit kan man akkurat nå se både på kino over hele landet i familiefilmen «Victoria må dø» på scenen på Det Norske Teatret i forestillinga «Caligula» av Albert Camus. Ellers er han nok mest kjent fra NRK-serien «Heimebane».

John Emil Jørgensrud er ansatt ved Nationaltheatret og spiller for tida i Edward Albees «Hver er redd for Virginia Woolf?»

Morten Svartveit skal spele høvdingen Torberg. Foto: Pressefoto: Erika Hebbert

Det er regissør Rolf Kristian Larsen som har lokka de to erfarne skuespillerne til Giske i sommer, går det fram av ei pressemelding. Ingen av dem var vonde å be:

– I flere år har jeg hørt fra kolleger hvor fint det er på Giske og hvor flott det er å få være med på Giskespelet, så da forespørselen fra Rolf Kristian Larsen kom, var jeg ikke i tvil. Kombinasjonen av et så godt etablert uteteater, etter sigende særdeles hyggelige og sosiale folk og et helt nytt manus av Rolf Kristian, tiltaler meg veldig, uttaler Morten Svartveit i pressemeldinga.

For John Emil Jørgensrud sin del har det på et vis lagt i korta lenge at han hørte hjemme i et vikingspill:

– Jeg har hørt uendelig med kommentarer over hele landet om at slik som jeg ser ut, så må jeg jo spille viking! Likevel skulle det ta hele ti år fra jeg begynte som skuespiller til jeg ble spurt om å ta en slik rolle. Det er jo også utrolig stas at det vil skje som konge i Giskespelet, i grotesk vakre omgivelser, synes Jørgensrud.

Årets utgave av Giskespelet har premiere 20. juni.