Årets UKM-forestilling for Ålesund kommune blir på Terminalen byscene lørdag 20. april. Men ei uke før, lørdag 13. april, får alle ungdommer fra 13 til 20 år muligheten til å prøve seg på «Åpen scene» på Moa kulturhus. Samme dag, samme sted blir det også åpne workshops innen lyd/lys, foto/film og det å være konferansier.

– Ungdommene har i flere år spurt om å få organisere en åpen scene, men vi har ikke fått det til å klaffe før i år. Så vidt jeg vet, er det første gang noe slikt har blitt organisert gjennom UKM i Ålesund, sier Karina Sundby, som er driftsleder og kulturkonsulent for Ung i Ålesund.

Short 5 under fjorårets UKM-forestilling i Ålesund. Bandet består av Chanwut Kamaporn, Kian Strøm, Magnus Silseth, Michael Nguyen, og Sander Lillevik. Foto: Ung i Ålesund

Karina forteller at hovedformålet med den åpne scenen er å la ungdommene få en mulighet til å prøve ut UKM-nummeret sitt før selve forestillinga. Det er likevel fullt mulig å delta med et nummer man ikke har tenkt å stille med på UKM – eller å endre til noe helt anna på forestillinga. Hvilken type kunsterisk uttrykk man stiller med, er selvsagt helt valgfritt, enten det er sang, dans, diktlesing eller hva som helst anna.

– Jeg kommer selv til å gi alle en tilbakemelding etter «Åpen scene», slik at de som ønsker det, får en mulighet til å gjøre nummeret sitt enda litt bedre under UKM-forestillinga, poengterer Karina.

De tre workshopene vil foregå både før og under «Åpen scene», slik at man får øve seg under en reell live-situasjon.

Karina Sundby er driftsleder og kulturkonsulent for Ung i Ålesund. Foto: privat