Tanken bak «Bli med og syng jula inn» er tredelt: Det skal være god julestemning, det skal være gratis – og alle som ønsker, kan gi penger til et valgt veldedig formål. De to som står bak, er Ingunn Drabløs og Beate Haddal Ødegård.

– Det hele starta med at faren til Ingunn døde av kreft. Før han døde, hadde han gitt uttrykk for at han hadde en drøm om at vi en dag skulle holde en julekonsert. Det gjorde vi første gang i 2019, sammen med fullt band og noen flere solister. Vi valgte da å gi alle pengene som kom inn, til Barnekreftforeninga, forteller Beate.

Året etter ble det ny konsert til samme formål, og til sammen kunne de overlevere 130 000 kroner til Barnekreftforeninga.

De to neste åra ble det også julekonsert, men da valgte de å gi de innsamla midla til velferdstiltak på sykehjemma i Vatne og Brattvåg. Der ble det overlevert 50 000 kroner.

Kreftavdelinga

I fjor valgte de Kreftavdelinga på Ålesund sykehus som mottaker, og resultatet ble 85 000 kroner. Også i år har de bestemt seg for å gi pengene som kommer inn til Kreftavdelinga.

– Vi har med oss både fullt band og flere solister på konsertene våre. Stort sett blir det tradisjonelle julesanger – og det blir mye allsang! Det er da også grunnen til at vi har kalt konsertene for «Bli med og syng jula inn», sier Beate Haddal Ødegård.

«Bli med og syng jula inn» kommer til Haram kirke lørdag 16. desember, Vatne kirke søndag 17. desember og Pinsekirka Filadelfia på Moa tirsdag 19. desember. Dessuten blir det minikonsert og overrekking av de innsamla pengene på kreftavdelinga onsdag 20. desember.

– Vi er ekstra spent på hvor mange som kommer til konserten i pinsekirka. Dette blir nemlig første gang vi holder en konsert i gamle Ålesund, for vi bor jo begge innafor, men vi hadde veldig lyst å prøve i år, sier Beate Haddal Ødegård.