Soulsisters er en sju kvinner sterk vokalgruppe som ble danna under pandemien. De synger ulike sjangre: en god del soul, selvsagt, men de er også innom pop, blues, country og litt jazz – og de har alltid et habilt band i ryggen når de holder konsert. Til helgas konserter på Gomerhuset (fredag) og Øygardshamna (lørdag) har de med seg både en blåse-trio og et fire mann sterkt band. I tillegg kommer de til å ha med seg André Aamås, kjent fra The Voice, som skal stå for den ene avdelinga under konserten.

– Vi er sju damer i vår beste alder som elsker å spre glede, og vi lover en konsert med fullt trøkk og god stemning! Det blir varierte og kjente låter, og vi legger opp til at alle damene skal få skinne med solistoppgaver på hver sin sang, forteller Eva Kristin Svinø og Ann-Kristin Bjarnesdatter Henriksen.

Ann-Kristin er til vanlig en av de sju soul-søstrene, men har vært i «permisjon» ei tid, og på konsertene i helga kommer country-sangerinna Lillian Iversen inn som vikar (mens Ann-Kristin bidrar bak bardisken). Resten av vokalgruppa er Eva Kristin Svinø, Solveig Håvik, Elin Bae, Ragnhild Overå Rovik, Heidi Farstad og en nylig tilflytta sunndaling med et særs passende etternavn, Ingeborg Singsdal.

I tillegg til å holde «ordinære» konserter, synger Soulsisters på ulike tilstellinger, og ikke minst på sykehjem, kreftavdelinga og andre steder der folk ikke har så lett for å komme seg ut på konsert. Dessuten har de et prosjekt der de hjelper unge sangtalenter å få vist seg fram på en scene. Inntektene fra helgas konserter går nettopp til å finansiere disse frivillige aktivitetene, så Soulsisters håper på godt frammøte.

Soulsisters kommer til å synge ni låter på konsertene, fra Dolly Partons udødelige klassiker «Jolene» via Randy Crawfords lyse og vakre 80-tallsballade «Street Life» til Billie Eilish’s mørke og fengende «Bad Guy». André Aamås skal synge åtte låter, mange av dem kjent fra The Voice, som «Carry Me Over» og (i duett med Lillian Iversen) «Don’t Let the Sun Go Down on Me».

Konserten i Øygardshallen på Giske vil for øvrig bli tatt opp på film.

Blåserekka som blir med på konsertene, består av Kåre Nymark jr., Peter Wegener og Håvard Funderud, mens bandet består av Ketil Strand (gitar), Lars Øveraas (bass), Jan Gunnar Åkre (tangenter) og Børre Dalhaug (trommer).

To sprudlende glade Soulsisters: Ann-Kristin Bjarnesdatter Henriksen (t.v.) og Eva Kristin Svinø. Foto: Kenneth Kamp