Pure Faen er et rockeband med besetning fra Molde og Ålesund. Etter en pause på hele åtte år, har de nå kommet sammen igjen, og fredag 2. juni slår de seg løs på Smutthullet i Ålesund. (Og dagen etter på Brygga i Molde.)

Samme dag som Pure Faen spiller på Smutten, kommer også bandets flunkende nye singel, «Nattas konga».

Pure Faen ble starta på Trøndertun folkehøgskule i 2007. Året etter gav de ut albumet «Full Av Faen», med tekster framført på reinspikka moldedialekt. Bandet spilte nær sagt hvor som helst, fra de minste brune pubene til ulike festivaler – og hadde til og med en oppvarmingsjobb for legendene i Raga Rockers!

«Full av Faen» er fortsatt Pure Faens eneste album, men låter til album var nummer to var påbegynt da bandet ble lagt på is i 2010. Fem år seinere hadde de en kort gjenforening, men siden har det vært stille fra det tidligere så øredøvende bandet. Bandmedlemmene har imidlertid langt fra vært stille – de har bare valgt å lage lyd med andre besetninger.

Vokalist og gitarist Marius Danielsen er nok kjent for de fleste i heavy metal-miljøet her i fylket, ikke minst som frontfigur i Legend of Valley Doom og Darkest Sins. I tillegg til Marius består Pure Faen av Hansi St. Holmes (fra Compact Dicks og Harry Hoovers) på bass og vokal og Ludvig Pedersen (Marius’ faste parhest i Darkest Sins, Legend Of Valley Doom og flere) på trommer.

Vokalist og gitarist Marius Danielsen er også kjent fra tunge band som Legend of Valley Doom og Darkest Sins. Foto: pressefoto