Harmonien og Cantábile har samarbeida både med felles sangkafé på Herdhuset og på sangerstevne på Røros i år. Nå tar de samarbeidet ett hakk videre og inviterer til felleskonsert på Vikascena førstkommende lørdag.

Mannskoret Harmonien ble stifta i 1932 og har altså 90-årsjubileum i år. De består i dag av 20 sangere som øver hver mandag på Sangens hus på Volsdalsberga. Repertoaret er bredt, fra populærmusikk og rock til drikkeviser, salmer og tradisjonelle mannskor-sviskser.

Cantábile er et blandakor som har holdt det gående i 15 år. For tida er de rundt 30 medlemmer som øver hver tirsdag på Herdhuset. Også de har et bredt repertoar.

Med seg på scenen denne kvelden har de to kora også med seg Kari Sørdal på piano og Elin Dyrkorn på filolin. Sørdal, som har bred erfaring fra klassisk, storband, kor og ulike vokalister, har vært koras faste pianist i mange år. Dyrkorn har spilt fiolin siden hun var seks år og har bred erfaring både fra folkemusikk og rock.

Trude Farstad og kulturkonsulent Mathias Tvedten er konferansierer for kvelden. De kommer også til å framføre noen duetter og invitere publikum til allsang.

Etter korkonserten inviteres det til dans med Gutta fra Vestnorge, alias Trond Kihle og Svein Løvold.