Det var fullt hus på fredag da førpremieren på «Ibelin» ble den første kinofilmen som ble vist på nye Løvenvold Theater. .

– Det var spennende å trekke ned lerretet og få vist en hel film for publikum. Vi var ferdig med alt så nære innslipp at vi hadde ikke rukket å få se en hel film engang! Men det gikk veldig bra, forteller daglig leder av Løvenvold Theater, Kathrine Finnskog Synnes, med et stort smil.

Publikumsfavoritter

Førpremieren på den sterke dokumentarfilmen «Ibelin» var en spesialvisning med debatt om filmen både før og etter, og til slutt ble det hele avrunda med en minikonsert med Siv Jakobsen. Da var altså Løvenvold Theater helt fullsatt, men også under de ordinære filmvisningene i helga var det bodt besøk:

– Vi gikk jo tidligere ut og etterlyste publikumsfavoritter, og to av dem var blant filmene som ble vist nå i helga: Cinema Paradiso og Ringenes herre. Ekstra gøy var det at det var nettopp disse to gamle favorittene som samla flest publikummere – med unntak av «Ibelin». Det tyder på at vi har fått tilbake et lojalt og fint publikum som har venta på at det endelig skal bli film på Løvenvold igjen, sier Kathrine.

Marco og Kathrine ønsker velkommen til et bredt spekter av kinofilmer på Løvenvold Theater. Framover blir det mulighet for å se film her opptil fire ganger per dag! Foto: Kenneth Kamp

Kino hver dag!

Framover er det meninga å vise filmer stort sett hver dag, både på dag- og kveldstid. Fra søndag til torsdag blir det stort sett fire daglige forestillinger, mens fredags- og lørdagskveldene settes av til konserter og standupshow. På dagtid lørdag (og søndag) blir det barne- og familiefilmer.

– På ukedagene vil vi blant anna satse på noe vi vet har vært en suksess på Løvenvold tidligere, nemlig seniorkino. I tillegg har vi lyst til å lage et kinotilbud for skoleungdom etter skoletid, forteller hun.

Uavhengig

Når det gjelder filmrepertoaret, kan vi vente oss et bredt spekter av gamle og nye godbiter, både for cineastene og for de helt vanlige kinogjengerne:

– Vi er en uavhengig, privat kino, noe som er uvanlig i denne bransjen. Det gir oss muligheten til å programmere akkurat som vi vil, både med hjertet og basert på ønsker fra filmpublikum – og i takt med pulsen her i byen, sier Kathrine Synnes Finnskog.