De tar kanskje litt hardt i når de kaller det festival – mini eller ikke mini – så lenge det er bare én kveld og ett band: det erfarne ålesundsbandet Blunders. Men blir arrangementet en suksess, blir det helt sikkert gjentatt – og plutselig kan det ha blitt en ordentlig festival!

Første gang

– Med unntak av noen som spilte trekkspill og gitar for en del år siden, har vi aldri hatt konsert her nede, så dette blir første gang vi prøver noe slikt. Men det hadde vært veldig gøy om vi kunne gjøre det til en tradisjon og at det kan vokse seg til noe større. Det er jo blitt ganske populært med små musikkfestivaler på små steder, sier Asbjørn Kåre Lorgen som er styreleder i Lorgen kailag.

Lorgja ligger på nordsida av Ellingsøya, noen kilometer videre østover fra stadion, langs fylkesvegen som talende nok har fått navnet Kveldssolvegen. Det er ei grend med godt samhold, forteller Jan Egil Vederhus, som flytta dit for noen år siden og er initiativtaker til minibluesfestivalen.

Fredag 18. august spiller bluesbandet Blunders på denne plattingen, som aldri før har vært brukt som konsertscene. Men bygdefest har det vært her mange ganger. Foto: Kenneth Kamp

Rhythm & blues

– Blues er musikk som jeg tror de fleste liker når de bare får hørt det, særlig den typen rask og fengende rhythm & blues som Blunder Bluesband spiller. Selv hadde jeg ikke noe forhold til blues før jeg oppdaga den for ti-tolv år siden – på Kreta! Der havna jeg inn på en liten bluespub i en trang bakgate i Chania, et sted som var nesten fritt for turister og som stort sett bare de lokale kjente til. Det ble en stor opplevelse!

Til minibluesfestivalen blir det ordna til scene og serveringsområde, og det vil bli satt opp et stort partytelt. Skulle det mot formodning bli ruskevær, kan festivalen gjennomføres uten at publikum blir våte, men slik værmeldingene er nå, ligger det an til oppholdsvær, vindstille og perfekte 18-19 varmegrader på fredag 18. august når Blunders slipper løs sine blå toner i fjøra på Lorgja.

Blunders

Blunders er et ålesundsbasert band som i rundt 20 år har spilt swingende og dansbar rhythm & blues (NB! må ikke forveksles med moderne r’n’b!). Store deler av repertoaret er egne melodier og tekster, men de spiller også coverlåter.

Blunders er: Arthur Kringstad, slagverk/vokal; Oddmund Lien, gitar; Per-Kristian Vinje, gitar, Ola Ulvund, orgel/piano; Øystein Vinje, bass/vokal; og Ingvar Rishaug, munnspill/sax/vokal. Foto: pressefoto
Et stort partytelt skal settes opp til minibluesfestivalen. Foto: Kenneth Kamp
Området til Lorgja kailag blir brukt til sammenkomster for bygdefolket både på olsok og jonsok, men det har aldri før vært holdt konsert her. Foto: Kenneth Kamp