Showet slippes fredag 9. juni, midt i Spjelkavik, på samme kveld og samme scene som det legendariske engelske bandet Smokie har konsert.

At det nye konseptet handler om musikk fra Rod Stewart går vel tydelig nok frem av tittelen. Bak konseptet finner vi syv svært drevne musikere og en lettere bekymra redaktør for ei herværende lokalavis.

Det var Geir Nakken som i fjor høst fikk ideen til prosjektet. Foto: Privat

Hvorfor hylle Rod Stewart?

At prosjektet i det hele tatt ser dagens lys akkurat nå, er ganske så tilfeldig:

– Det er egentlig kona mi si skyld. Vi satt hjemme en lørdagskveld i fjor høst og så konserter på TV, da vi plutselig kom over AVO-konserten til Rod Stewart i Basel i 2012, forteller Geir Nakken, som var den som satte det hele i gang.

– Kona mi spurte meg hvorfor ingen hadde laget et tribute-konsept for Rod Stewart, når det var laget for så mange andre store artister? «Han fyller jo fortsatt store konsertarenaer og har laget fantastisk mye bra musikk,» fortsatte hun. Jeg hadde egentlig ikke noe godt svar… – Det hadde jeg imidlertid på det neste spørsmålet: «Hvem skulle ha sunget i et slikt konsept da,» lurte hun på. Det svaret kom ganske kjapt, forteller Geir.

En uventet telefon

– Ja, og slik ble jeg med, forteller Kåre Stig Nøstdal.

Kåre Stig har sunget i band med Geir i over 20 år, men ga seg helt med dette for mange år siden.

– Det er helt riktig, og derfor var min første reaksjon at jeg syntes dette var en skikkelig dårlig idé. Ikke selve konseptet, men hvem han hadde tenkt å plassere fremst på scenen. Jeg hadde ikke sunget en tone på nesten fem år, og da er det selvsagt ikke bare å gønne på, forteller han.

Gikk slag i slag

Men siden disse to kjenner hverandre såpass godt, visste Geir at når han begynte å namedroppe musikerne han hadde tenkt å be med, ville det begynne å krible i en gammel sirkushest.

– Det første han spurte om etter han hadde sagt ja, var om han fikk lov å synge i smoking. Jeg jatta selvfølgelig bare med og sa at det helt sikkert gikk greit, forteller Geir. Det løftet har han for lengst gått tilbake på og erstattet med et krav om rosa dressjakke.

– Stemmer det, men det har slett ikke vært det verste. Vi møtte opp i øvingslokalet i starten av februar, valgte låter som skulle være med og bestemte når vi skulle ha første øving. Det lå heldigvis noen uker frem i tid. Etter noen dager rigget jeg meg derfor til hjemme med mobiltelefon og lydplanke i det eneste rommet i huset vårt uten vindu, prøvde meg på et par av låtene, men skjønte fort at her var jeg langt unna, forteller Kåre Stig.

– Den første uka sto jeg på badet i kjelleren og øvde kun på skalaer. En kveld jeg sto der nede og var helt sikker på at ingen hørte meg, gikk døra plutselig opp. Der sto min 16 år gamle datter og lurte på hva i alle dager jeg holdt på med? Øver, svarte jeg. «Er du sikker på at dette er en god idé», ville hun vite. Og for å være helt ærlig var jeg der og da selv også litt usikker på akkurat det, forteller han.

Selv om det er hektiske øvinger, har noen alltid tid til å stille opp for fotografen. Håvar, Roar, Galyna og Maria. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Når anledningen byr seg

Planen var å bruke den tia de trengte for å få alt på plass, også kanskje ha første konsert en gang ut på høsten. Slik skulle det imidlertid ikke bli.

– Han hørtes ikke helt overbevist ut da jeg ringte ham en kveld for noen uker siden og spurte hva han tenkte om å spille sammen med Smokie i Vika 9. juni. Men vi var ikke så veldig langt ut i telefonsamtalen før han syntes dette var en aldeles strålende plan, forteller Håvar Kvangardsnes, bassist i bandet.

Og sånn ble det. Alf hos Flan booking satte konserten opp samme dag som Smokie, øvingene ble hyppigere, og gjengen hevder hardnakket at alt skal være på stell til den 9. juni. Ifølge musikerne i bandet skal det visst ikke låte så aller verst, og selv redaktøren har de troa på.

– De sier så, men selvtilliten er ikke større enn at jeg i forrige uke våknet midt på natta og ble liggende en hel time og pugge tekster og være bekymret for hva jeg har begitt meg ut på, sier Kåre Stig.

– Han ringte meg faktisk dagen etter for å få trøst og noen beroligende ord om at dette kommer til å gå helt fint. Det er jeg faktisk helt sikker på, i alle fall kommer bandet til å låte greit, gliser Geir Nakken.

Torger Lødemel er rimelig trygg på at alt skal være på stell til premieren. Foto: Kåre Stig Nøstdal