Synne Vo kommer til Spirefest 24. Foto: Warner Music

Synne Vo har vært listet på NRK P1 og P3, og blitt nominert som Årets nykommer (2021) og Årets artist (2022) på P3 Gull. I år er hun nominert til Årets opphaver - Populærmusikk og Årets gjennombrudd - Populærmusikk på Musikkforleggerprisen 2022.

Som låtskriver smalt det da hun var med å skrive fjorårets mest spilte låt på radio; Chris Holstens «Smilet i ditt eget speil» (2021). Sangen vant Årets låt på Spellemann og P3 Gull, samt Årets verk - Populærmusikk og Årets mest spilte låt på Musikkforleggerprisen i 2022. I etterkant har hun blant annet skrevet med Victoria Nadine, Alexandra Rotan, Peder Elias, og Hkeem på singelen «Danser videre i livet» (2022). Nå er Synne Vo akkurat der hun vil være, og sier at låtene hennes har gått fra å handle om å være ungdom til å være ung voksen.

«Holder igjen» og «Danser Videre i Livet»

21 år gamle Patrick Makosir har alltid visst at han skulle leve av musikken. På barneskolen sang han i kor, og notatene hans har alltid vært fulle av låt- og raptekster. På videregående skjer det noe. Unggutten fra Holmlia er hjemme hos en kompis som har en PC og en mikrofon. Det er da Makosir blir hekta, og skjønner hvordan han skal få satt tekstene sine ut i livet. Etter det går det fort. Den påfølgende sommerferien brukes på Youtube for å lære seg piano, senere samme år får han en gitar i julegave og lærer seg det også. Til tross for at han går ut av Foss Videregående med karakter 2 i musikk, vet Makosir fortsatt at det er dette han skal satse på.

Spol frem til 2023. 21-åringen har sunget seg inn i norske hjerter med låter som «Falle over kanten», «Holder igjen» og «Danser Videre i Livet» som nådde førsteplassen på de norske topplistene. Hans relaterbare historiefortelling har bidratt til at han har spilt på noen av landets største scener og var finalist i fjorårets Urørt på NRK p3.