Luffen og Ålesund har altså bursdag på samme dag, og i år har jammen begge to jubileum også. Men mens byen tar feiringa på lørdag, slår Luffen til med konsert på selve dagen, torsdag 13. april:

– Jeg har fått noen kommentarer om at det hadde vært bedre med konsert på fredag eller lørdag, med tanke på å kunne drikke litt, men jeg synes det er noe symbolsk med å ha den på selve jubileumsdagen. Dessuten hadde jeg et heidundrende «fest på lokalet-lag» på Teaterfabrikken min på 50-årsdagen min, og det var fantastisk moro, men denne gangen vil jeg gjøre det litt annerledes, sier Luffen.

Han forteller at konserten blir en blanding av låter han har spilt før, både egne og andres, og låter som har fulgt ham gjennom store deler av livet, men som han aldri har spilt.

Luffen som konferansier og forsanger på Color Line Stadion. Her er han fotografert for noen år sien, dagen etter at mora gikk bort. Bildet ble brukt på CD-singelen «Hvis hjertet ditt er varmt». Foto: Marius Simensen

AaFK, Queen – og mye mer

Selvsagt blir det en solid bolk med AaFK- og Ålesunds-sanger – og, like selvsagt, en god porsjon Queen-låter.

– De fleste kjenner vel til at jeg har drevet en del med tributes til Queen. Det er et band som har vært med meg siden jeg var guttunge. Jeg var jo en aktiv krabat, men mor mi fortalte at da jeg hørte Queen første gang på et innslag på Dagsrevyen da jeg var 11 år gammel, så bråbremsa jeg. Og jeg er ganske sikker på at det skjedde et eller anna i hodet mitt …

Andre sjelsettende artister i Luffens ungdomstid, som selvsagt vil bli representerte på jubileumskonserten, er folk som Alice Cooper, Gary Moore, Deep Purple, Slade og Led Zeppelin. Publikum kan rett og slett vente seg noe mer enn «bare» en hyllest til jubilanten, lover gitarist Sigurd Fylling Kårstad:

– Dette blir rett og slett en «Tribute to Rock»! Vi spiller ikke låtene på cover-måten, altså mest mulig likt originalen, men gir dem vårt eget uttrykk. Dessuten har vi plukka ut et variert utvalg av de beste låtene fra de beste tiåra i rockens historie, poengterer han.

Foto fra 1986, da bandet til Luffen het Misty Wind. Det var samme band som seinere skifta navn til Gi Gi (som vant NM i rock) og, det mest kjente, Slyboy. Det er vel lite sannsynlig at publikum får se Luffen i de samme buksene på jubileumskonserten …
Coverfoto av Slyboy Foto: Lasse Berre
Luffen anno 1991 Foto: Lasse Berre

NM-gull!

På Luffens CV finner vi blant anna gull fra NM i rock i 1989. Bandet het Gi Gi, som etter et par år skifta navn til det mer kjente Slyboy. Underveis til finalen fikk han også med seg en noe uventa heder:

– Vi fikk vite etterpå at kvalifiseringa, som gikk for seg i Trondheim, ble regna som et uoffisielt trøndermesterskap i rock. Så dermed ble vi trøndermestere, til tross for at vi ikke hadde en eneste trønder i bandet, ler Luffen.

I dommerpanelet under NM-finalen satt blant anna Marius Müller, minnes Luffen:

– Vi ble etter hvert gode venner, og det var han som sa til meg at «Du må gjøre Queen!». Jeg hadde hørt det fra andre, også, men hadde det ikke vært for Marius, hadde jeg neppe våget meg på det.

Slyboy holdt det gående fram til 1992, og siden har Luffen holdt det gående med litt ulike prosjekter, blant anna den «akustiske power-trioen» (etter hvert duoen) Traveling Wild Boys, som hadde en lang rekke trubadur-konserter rundt om i regionen.

Luffen går all-in som Freddie Mercury. Foto: privat

Fotballsangene

Karrieren som AaFK-sang-komponist starta da Color Line Stadion stod ferdig i 2005. Da skreiv han «Vi vil ha mål», sammen med Sigbjørn Holmslett, gitaristen fra Slyboy. Seinere kom blant anna «hymnen», «Vi vil ha tango» og flere cup-låter.

Queen-tribute-prosjektet «I Want it All» starta i 2002, og siden er det først og fremst Queen- og AaFk-låter Luffen har framført offentlig. Men nå er han altså klar for å løfte høydepunktene fra hele karrieren fram i lyset igjen:

Mye øving

– Vi har øvd mye, og jeg har vært litt redd for at stemmen skal ryke. Tross alt er det 25 år siden jeg har sunget slike store rockelåter – men det ser ut som det går bra, sier Luffen med et stort smil.

Med seg på scenen på Teaterfabrikken torsdag 13. april får Luffen gitarist Sigurd Fylling Kårstad, bassist Mathias Fischer Blichfeld og trommeslager Freddy Strøm. Dessuten lover han flere kjente gjesteartister.

Slyboy i Fjellhallen i Glomfjord sannsynligvis 1987. De tre andre i bandet kom alle fra Meløy kommune, så da denne kommunen arrangerte rusfri storkonsert på 16. mai for å redusere russefylla, var Slyboy selvsagte gjester – sammen med storheter som Åge Aleksandersen, Stage Dolls, Jonas Fjeld og Tomboy! – Dette var første gang jeg fikk spille med de virkelig store! Og det var litt av en opplevelse for en liten gutt fra Skarbøvika, minnes Luffen.