Pearl Jam ble starta i 1990 og slo gjennom som et brak allerede året etter med albumet «Ten» – samme år som to andre av de aller største grunge-banda, Nirvana og Soundgarden, gav ut henholdsvis «Nevermind» og «Badmotorfinger». Grunge-eksplosjonen var i gang!

34 år seinere er Pearl Jam klare med sitt 11. studioalbum, «Dark Matter». Det slippes 19. april, men allerede tirsdag 16. april kan fansen få lytte gjennom det det nye albumet i utvalgte kinosaler verden over. Odeon Ålesund er altså en av bare to kinoer i Norge som er med i det gode selskapet og får være med på det unike pre-albumslippet.

Kinosjef Beathe Kvalsvik Breivik hos Odeon Ålesund gleder seg til det helt spesielle arrangementet på tirsdag. Foto: privat

Spesialarrangement

– Timinga for dette var heldig, for vi har akkurat åpnet en splitter ny bar, som er perfekt for slike spesialarrangementer. Vi er stolte og glade over å kunne utvikle kinoen vår videre, og at vi kan skape stemningsfulle rammer rundt enda flere visninger for vårt publikum, forteller kinosjef Beathe Kvalsvik Breivik hos Odeon Ålesund.

Det hele vil foregå slik at publikum først får høre gjennom albumet i sin helhet i en helt mørklagt sal, og deretter får de høre det en gang til – men da med lyseffekter på lerretet.

To gjennomspillinger

– Dette blir en kinoopplevelse helt utenom det vanlige. Det er virkelig ikke hver dag musikkfans får samle seg i stummende mørke for å høre favorittbandets nyeste plateutgivelse – før den er tilgjengelig noe annet sted. Så dette er veldig moro å være med på, sier kinosjefen.

Det nye barområdet til Odeon Ålesund. Foto: Odeon