«Christmas Love» er tittelen på den nye julelåten til den Sula-bosatte artisten Mariah Juarez. Det er en vakker og stemningsfull juleballade som handler om noe litt anna enn man kan kanskje vil tro med en gang man hører tittelen:

– Egentlig skrev jeg «Christmas Love» for mange år siden, da jeg hadde fått diagnostisert lungesykdom og sleit med dårlig pust, dårlig stemme og litt av hvert anna. Låten er dedisert til dem som ikke er vant til det tradisjonelle juleglansbildet og som kanskje kjenner seg aleine i jula. Den handler om å se forbi glansbildene og heller skape din egen jul, slik du selv vil ha den, forteller hun.

Julelåt med Juul

Med seg på vokal på «Christmas Love» har Mariah den 21 år gamle langevågeren (han fylte nå på mandag) Tord Juul (!) Det er kanskje fristende å tenke at det var etternavnet som kvalifiserte til å bli med på julesangen, men det ligger langt mer bak; Tord har blant anna vært med i flere sesonger av Norske Talenter, første gang for ti år siden, og allerede som 13-åring fikk han kulturprisen av Sula kommune.

– Tord er gitarist og vokalist og driver egentlig med pønk. Jeg ble kjent med ham etter at han hadde vært på releasekonserten for albumet mitt og kommenterte den. Han fortalte at han kunne tenke seg å spille inn i studio hos oss, og siden han har en veldig kul stemme, og jeg og ektemannen min har snakka om at vi har lyst til å hjelpe lokale talenter som er enda yngre enn oss, tenkte jeg at det hadde vært kult å få ham med på en julelåt. Og så ble det slik!

Kirkejulekonserter

Mariah har allerede hatt en julekonsert i Vestnes kirke, men skal ha en til i Langevåg kirke lørdag 16. desember. Der blir også Tord Juul med.

Egentlig skulle hun også hatt en julekonsert på Fole Festlig (Rorbua) i Vegsundet nå på torsdag, men den måtte hun dessverre avlyse.

– På Fole Festlig skulle vi hatt litt mer julepubstemning, blant anna med mannen min på gitar og en trommis på et par låter. I kirka blir det mer høytidelig, med en koselig og stemningsfull julefølelse. Repertoaret blir norske og engelske tradisjonelle julesanger, pluss mine egne julesanger – selvsagt inkludert den nye, «Christmas Love».

Mariah har funnet fram igjen fiolinen, et instrument som hun tidligere har spilt profesjonelt. – Det er for lite fiolin i reggaen, sier hun med et stort smil. Foto: pressefoto

Reggae med fiolin

Mariah er for tida også med og konkurrerer om Musikkprisen, slik hun også gjorde i fjor. Der bidrar hun med reggaelåten «Darlin’», som opprinnelig ble gitt ut i fjor, men som Mariah nå har laga en ny versjon av:

– Musikkprisen er en kul konkurranse, og man må jo bare kaste seg ut i det som er gøy! Jeg har ikke noen forventninger om å komme videre, men det er kjekt om noen hører låten og blir oppmerksom på musikken min, sier hun.

Om låten har Mariah dette å si:

– Da jeg gav ut «Darlin’» i fjor, følte jeg at det mangla noe. Det var en låt jeg hadde skrevet som et budskap til meg selv som liten jente, og det gikk etter hvert opp for meg at jeg burde ha litt fiolin på den. Det med fiolin er nemlig litt sårt for meg, for jeg spilte det profesjonelt før, og så har den blitt lagt bort en stund. Men nå ville jeg utfordre meg selv, så jeg bestemte meg for å spille inn «Darlin’» på nytt, nå med fiolin. Jeg synes i grunnen det er altfor lite fiolin i reggae – det er på tide med mer!, sier hun leende.

Adopsjons-podkast

Mariah har mange jern i ilden, og for tida holder hun og ektemannen Paola Abel på med å produsere en podkastserie for «Adopsjon i endring», en ressursorganisasjon for både utenlands- og innenlandsadopterte og familiene deres. Dette gjør de gjennom sitt eget produksjonsselskap, Wiphala Vibes. Podkastserien har fått tilskudd av Bufdir.

– Adopsjon er jo et hett tema for tida, sier Mariah, som selv ble adoptert fra inka-urbefolkningen i Argentina da hun var bare tre måneder gammel. – I podkastserien dykker vi ned i hva som har skjedd og hva som kommer til å skje innen adopsjonsfeltet, og vi har invitert med ulike mennesker som har noe med adopsjon å gjøre, forteller Mariah Juarez.

Mariah gjør intervju til podkastserien «Adopterte i samfunnets blindsone. Hvordan ble det sånn?», som hun og ektemannen produserer for organisasjonen «Adopsjon i endring». Foto: privat
Reggae-låten «Darlin» er spilt inn på nytt – nå med fiolin – og er Mariahs bidrag til årets Musikkprisen. Innledende runde pågår nå, og stemmer kan gis på konkurransens nettside fram til 15. desember. Foto: pressefoto