Etter at Markus Karlsbakk – på en flott enkeltmannsprestasjon – sørget for ledelse etter 90 sekunder var det egentlig duket for videre AaFK-overtak. Men det skjedde ikke, istedenfor var det hjemmelaget som viste størst vilje, og etterhvert fikk de også fullstendig kontroll på banespillet.

Som til slutt ga belønning. Først 1-1 etter et godt slått frispark fra 18 meter, da var det spilt 37 minutter. Ballen strøk stolpen, men uansett burde enten keeper Sten Grytebust eller muren stoppet ballen før den kom så langt.

Syv minutter seinere 2-1 etter corner fra høyre. Simen Haram kludret det til da han headet ballen ned i kroppen til David Johannsson, deretter var det enkelt for Egersund-spissen, Sten Michalsen, å dytte ballen vider ei nettet.

Denne mannen – AaFK-trener Christian Johnsen – har mye å tenke på etter tapet mot Egersund. Foto: Srdan Mudrinic.

Andre omgang

Etter pause var det AaFK som hadde størst ballbesittelse, men det hjalp så lite når stort sett alle angrepsforsøk ble stoppet ved 16-meteren.

Kun en stor sjansen ble skapt. Etter dødball. Ett langt innkast fra David Johannsson havnet på foten til en umarkert Markus Karlsbakk, men skuddet fra 12 meter ble blokkert. Dermed ingen utligning, en scoring der og da hadde muligens vært det som skulle til for at AaFK hadde snudd kampen i egen favør.

Men slik gikk det ikke, istedenfor ble det nok et baklengsmål. På overtid, verken innbytter Sebastian Berntsen eller keeper Sten Grytebust maktet å stoppe skuddet fra cirka 12-13 meter.

Også i denne kampen – etter 84 minutter – ble det rødt kort til en AaFK-spiller. Hva Isaac Atanga tenkte på da han på en hasardiøs og klønete måte kastet seg inn i en motstander er ikke godt å vite, men hans andre gule kort var mer ennfortjent.

At Eivind Kolve fikk ta det første avsparket på Egersund sin nye kunstgressbane, og at Markus Karlsbakk scoret det første målet, er det eneste positive Christian Johnsen og hans spillere kan ta med seg hjem. Og det sier vel alt om hva vi var vitne til denne ettermiddagen.

Isaac Atanga ble korrekt utvist etter 84 minutter. . Foto: Srdan Mudrinic

Fakta

Egersund IK - AaFK 3-1 (2-1).  B & G Parken, kunstgress.

AaFK: Sten Grytebust (lagkaptein), Metodi Maksimov (gult 92 min), Simen Haram, Nikolai Hopland, Thomas Grøgaard(gult 56 min, Kristian Lonebu inn 92 min), Eivind Kolve(Sebastian Berntsen inn 72 min), Håkon Hammer, Markus Karlsbakk (0–1, 90 sekunder), Isaac Atanga (rødt kort 84 min, to gule), Claudio Braga og David Johannsson (Amidou Diop inn 86 min).

Ubenyttede innbyttere: Tor Erik Karlsen, John Nordvik ogThomas Gulbrandsen.

Dommer: Mohammed Hafezi, Reinsvold IL. ​

Tilskuere: 1200.