Overgangsvinduet stenger ved midnatt førstkommende fredag, og åpner ikke før 1. august.

Amidou «Mido» Diop er unntaket på midtbanen. Han holder nivået og har solid rutine, men han trenger hjelp. Kristoffer Barmen og Erlend Segberg er rutinerte, holder et noenlunde bra nivå, og er gode makkere til Diop. Men begge er ute med skader.

Barmen har vært ute i hele oppkjøringsperioden. Han sliter for andre gang med en strekk foran på høyre lår. – Men jeg er klar til seriestart, sa han da jeg snakket med han i forrige uke.

Ja vel, men jeg tviler. Det er kun 12 dager til Vålerenga kommer til Color Line stadion.

Erlend Segbeg har ikke spilt de tre siste kampene etter at han måtte ut med en ankelskade i Rosenborg-kampen. Han har også antydet at han er tilbake til seriestart, men jeg tror at det også er mere ønsketenking enn realitet.

Men bevares, selvfølgelig hadde vært kjempebra om de får rett i sine optimistiske vyer. Men skulle det skje er det imidlertid tvilsomt om de holder i 90 minutter.

Kristoffer Strand Ødven og Nikolai Hopland er meget lovende spillere, men mangler fortsatt noe for å holde godt nok eliteserienivå i en sentral midtbaneposisjon. Derfor blir det en sjanselek å satse på en av de to som makker til Diop i en startellever.

Bjørn Martin Kristensen har fortsatt et stykke igjen før han holder nivået. Nå har det vært for mange misbrukte målsjanser. Foto: Henrik Mauren, AaFK.

Null mål mot Molde

I lørdagens tap (0-3) mot Molde misbrukte Bjørn Martin Kristensen i hvert fall to, kanskje tre, etthundreprosentsjanser. Det samme sjansesløseriet har vi også sett i tidligere kamper, og da blir det på en måte gambling om han får start-plass.

Det er fakta. Sannheten altså, og ikke bare en negativ synsing eller mening fra min side.

Spissmakker Ebiye Moses er av samme kaliber, han også har noe i seg, men det blir for mye rykk og napp i prestasjonene.

En målgarantist er aldri lett å finne, men her må ledelsen ta en sjanse. Det har de kanskje gjort når de nå skal signere en spiller fra Ghana.

På fredagens partnertreff på Color Line stadion avslørte nemlig AaFK-direktør Ronny Stokke at alle parter var enige om overgangen til Isaac Atange. Det eneste som manglet er å signere kontrakten, som vil bli gjort straks han lander i Ålesund.

I skrivende stund er Atange i Tyrkia. Hvor han venter på visum for å komme inn til Norge. Og skal vi tro på klubbdirektøren – og det må vi jo – er det en kurant sak, og da har han muligens allerede ankommet når du leser denne kommentaren.

Bildet viser tydelig hvor aggressive Molde-spillerne er for å vinne tilbake ballen høyt i banen. Foto: Henrik Mauren, AaFK

Store ord

Isaac Atange startet proff-karrieren som tenåring, for danske Nordsjælland (2019-2021). Der markerte han seg med 12 scoringer og fem målgivende pasninger på 55 kamper. Dermed ønsket flere toppklubber i Belgia, Nederland og Skottland å signere han. Det endte med overgang til amerikanske FC Cincinnati, men etter en heller laber sesong ble han utlånt til tyrkiske Göztepe.

Det har versert rykter om en overgangssum på 40 millioner kroner da han ble solgt til USA, men ifølge Transfermarkt betalte amerikanerne to millioner euro. Som med dagens kurs tilsvarer noen mellom 22 og 23 millioner kroner. Hva AaFK må betale er ikke kjent. Tangopoolen er for øvrig involvert i overgangen.

Isaac Atange er født i juni 2000, fyller altså 23 år om et par måneder.

Kort tid etter at Gunnar Haagensen ble styreleder på klubbens årsmøte i februar ymtet han frempå at det var på tide med en brasilianer på laget. På fredagens partnertreff spurte jeg når en slik spiller kommer. – En spiller fra Ghana er vel like bra, svarte han med smil.

Amidou «Mido» Diop er et førstevalg som sentral midtbanespiller. Hvem blir hans makker?  Foto: Henrik Mauren, AaFK.

Deadline Day

Så da blir det sånn. Men hvor garantert er det at Isaac Atange holder eliteserienivå? Er han en god angrepsspiller, en målgarantist og dermed en type som vil lokke supporterne til tribunen? Og som også vil bidra til at laget innfrir målsettingen om topp ti, eller forhåpentligvis en bedre plassering?  Svaret får vi når han er spilleklar.

I fjor havnet AaFK på niendeplass. Målsettingen var kun å overleve i eliteserien. Et nedrykk ville vært fatalt, men et slikt scenario var heldigvis langt unna.

Før jeg i det hele tatt har sett gutten fra Ghana i aksjon har jeg store forventninger. Men la meg presisere at forventninger er kun en vakker drøm og en visjon i håp.

Men greit, la det være slik.