Fra venstre: Brødrene Roger og Sindre Holand, Arne Grønvik, Rune Eidskrem, Terje Eriksen, Hallgeir Austnes, Pål Fladmark og Svein Ytterland. Foto: Per Rich Hunstad

Knappe 40 eks-spillere hadde takket ja, og nå håper de tre som gikk i bresjen for treffet, Bjørn Andersen, Helge Nøstdahl og Reidar Vågnes, at dette skal bli en årlig tradisjon.

Ekstra hyggelig var det at treneren fra 1978, engelskmannen Bobby Gould, hadde tatt turen over Nordsjøen for å treffe gamle kjente, det var en ekstra piff på det hele.

Opprinnelig var det avdøde Terje Refsnes som hadde ideen, men korona-pandemien satte som kjent en stopper for all sosial sammenkomst. Og dermed ble det hele «lagt på is». – Vi tok opp tråden for et par måneder siden, sa Reidar Vågnes. – Egentlig er det en slags kopi av hva Molde FK har gjort i flere år for spillere som har lagt opp. En omvisning på stadion var et naturlig start på dagens program. Deretter var det duket for en guidet tur i klubbens historiske arkiv, i regi av Bent Brande. En morsom fotballquiz ble det også tid til, før de ble servert en bedre middag før kveldens hjemmekamp.

Hva som skjedde etter kampen vites ikke, men ingen skal se bort fra at noen fortsatte mimringen om de gode gamle dager ut i de seine nattetimer.

Fra venstre: Dagfinn «Diffi» Ruud Olsen, Kjell Tynes, Eivind «Sivvi» Syversen, Svein Viddal, Kjell Midtgaard, Arnstein «Anti» Slinning, Odd Arne «Odden» Engvik og Torgeir «Tåka» Aasen. Foto: Per Rich Hunstad
Fra venstre: Arnfinn Gjerde, Jostein Torset, Bror Johansen og Svein Holand.Fra venstre: Arnfinn Gjerde, Jostein Torset, Bror Johansen og Svein Holand. Foto: Per Rich Hunstad

Eks-trener

76-årige Bobby Gould var i kjempehumør, og fortalte at han hadde sett frem til denne dagen i lang tid. Sammen med seg til Ålesund var også hans kone, Margery. De to har vært gift i 55 år, og til Nytt i Uka avslørte hun at de ble kjærester som unge tenåringer. Sammen har de en sønn, Jonathan.

– Mitt år i AaFK var begynnelsen på min lange trenerkarriere, for meg var det meget lærerikt, sa Bobby Gould. – Jeg har bare gode minner fra min tid i Ålesund, og ikke minst fikk jeg mange flotte venner.

Det må for øvrig nevnes at han ikke var alene om treneransvaret i 1978, jobben delte han med Einar With. Også i 1976 var han en snarlig tur innom AaFK, da som trener sammen med Steinar Nedregård. Etter avtale varte oppholdet kun et par måneder.

Fra høyre: Arnfinn Michalsen, Paul Urke, Nils Petter Loe og Steinar «Tirra» Nedregård. Foto: Per Rich Hunstad

England

Bobby Gould begynte sin spillerkarriere allerede som 16-åring, da debuterte han for Coventry City i 1.divisjon (nå: Premier League). Han spilte spiss, og i sin første klubb scoret han 40 mål på 82 kamper. Siden fortsatte han karrieren i en rekke forskjellige klubber, Arsenal, Wolverhampton Wanderers, Bristol City, WestHam og Hereford. Etter året i AaFK flyttet han tilbake til England, hvor han kan se tilbake på flere sesonger som trener/manager. Hans største bragd var å føre Wimbledon til cupgull (FA-cupen, 1988), med seier 1-0 over Liverpool.

Ellers var han innom Bristol Rovers, Coventry City og West Bromwich Albion, Cardiff City, Cheltenham Town og Weymouth, som var hans siste som klubb-manager. Da skriver vi 2010-sesongen. I 1997-2001 var han sjef for landslaget til Wales.

Og til slutt: Hvis du lurer på om Bobby er hans egentlige fornavn har du grunn til å lure. For det er det nemlig ikke. Han er døpt Robert Anthony. Bare for å ha nevnt det.

Fra venstre: Arnfinn Gjerde, Jostein Torset, Bror Johansen og Svein Holand. Foto: Per Rich Hunstad