Kampen begynte ille for AaFK, og så ble det vondt, vondere før det til slutt bare ble verre og verre.

Allerede fra start var det FK Haugesund som kjørte på, og etter ti minutter ledet de med to mål. Begge for øvrig etter meget dårlig og slett forsvarsspill fra AaFK sin side.

Ved 1-0 var det Erlend Segberg og Nikolai Hopland som ikke greidde å ta ut motspiller etter corner, mens 2-0 kom etter at Haugesund-veteranen Alexander Søderlund fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe før han headet. Hvor var John Kitolano? Som også må ta sin del av skylden for 3-0, da ble han regelrett løpt fra etter ei kontring.

Honnør til Markus Karlsbakk for et flott frispark da innbytter Moctar Diop skapte litt AaFK-moro knappe kvarteret før slutt. Til tross for redusering til 3-1 var det likevel ingen tvil om hvem som ville vinne, AaFK var egentlig helt uten muligheter til å vinne.

Noe de også virkelig fikk kjenne på de siste ti minuttene. Tre nye baklengsmål var rett og slett ydmykende. Riktignok jaget AaFK flere scoringer, men å satse alt fremover er sjelden særlig fornuftig.

Og det var det heller ikke denne lørdagskvelden i Haugesund.

Etter kampen var trener Christian Johnsen meget skuffet, men ga klart uttrykk for at han ikke hadde gitt opp håpet om å overleve i eliteserien.