Alt i alt var AaFK – i helhvite drakter – best, og egentlig var de nærmere en seier med tre-fire mål enn at hjemmelaget skulle redusere.

Sander Kilen og Claudio Braga signerte hver sin scoring. 0-1 etter 20 minutter, Braga headet ballen tilbake i feltet etter en corner fra Thomas Grøgaard. Her var Kilen på rett plass, fem meter fra målet, og dermed noterte han seg for sin første obligatoriske AaFK-scoring.

Etter en times spill var rollene snudd. Da var det Kilen som var nest sist på ballen før Braga sitt skudd fra 12 meter suste i nettet. Forøvrig flott forsering fra egen banehalvdel av Braga i forkant av scoringen.

I tillegg til scoringene også mye annet bra fra Kilen og Braga, begge er tydeligvis i en oppadgående formkurve. Etter sin scoring feiret Braga som sin mere meriterte og kjente landsmann, Ronaldo. La det være nevnt.

Blir dette Claudio Braga sin merkevare etter scoring Foto: Srdan Mudrinic.

Unggutter

Tre unggutter fikk sin debut i obligatorisk kamp i denne 1.rundekampen. Etter 34 minutter hinket Markus Karlsbakk av banen med en lårskade, og inn kom John Ruud Norvik. 18 år og opprinnelig fra Aksla.

Da det gjenstod knappe ti minutter var det duket for Tellef Ytterland og Thomas Gulbrandsen. Førstnevnte er midtbanespiller, 2006-modell, Rollon-gutt og sønn av tidligere AaFK-er Erling «Yttis» Ytterland. Mens Gulbrandsen er forsvarsspiller, fortid i Herd, også han 2006-modell.

Ingen av de tre debutantene har A-kontrakt.

PS: Kneskaden Erik Frøysa pådro seg i seriekampen mot Start var verre enn først antatt. Fremre korsbånd var røket, og dermed er han ute resten av sesongen.

Fakta. 1.runde NM-cupen. Spjelkavik - AaFK  0-2. (0-1) Spjelkavik kustgress.

Sten Grytebust (lagkaptein), Metodi Maksimov, Simen Haram, Amidou Diop (gult 37.min), Thomas Grøgaard (Sebastian Berntsen, 60.min), David Johannsson, Håkon Hammer (Tellef Ytterland 82.min), Markus Karlsbakk (John Ruud Nordvik, 34.min), Isaac Atanga (Eivind Kolve 60.min), Claudio Braga (0-2 60.min, gult kort 91.min) og Sander Kilen (0-1 30.min. Thomas Gulbrandsen 82.min).

Ubenyttede innbyttere: Tor Erik Karlsen, Kristoffer Nessø, Magnus von Løwensprung og Kristian Lonebu.

Dommer: Even Myrheim, Emblem           Tilskuere: 700

Amidou Diop spilte hele kampen. Begynte som midtstopper, de siste 10 minutter på midtbanen. Foto: Srdan Mudrinic.