Begge kom inn som innbyttere midtveis i andre omgang. Holte trengte kun ti minutter på å ordne to scoringer, 1-3 på en heading etter corner etter 71 minutter, og 2-3 med et skudd fra cirka 16 meter seks minutter seinere. Mens Kilen satte ballen kontant i netter da det var spilt 82 minutter.

Til tross for at det endte uavgjort må det likevel ha vært et skremmeskudd at Hødd ledet med 3-0 etter 70 minutter. Riktignok en relativt jevnspilt kamp, men ingen tvil om at AaFK fortsatt har mye å jobbe med.

Ikke minst var den offensive samhandlingen dårlig. Noen få sjanser ble skapt, men fra tribunesida virket det mest som om de kom etter tilfeldigheter eller feil fra Hødd-laget. Likeså må det ha vært urovekkende å se hvor tafatt forsvaret hang sammen, spesielt ille på høyre side. Samarbeidet mellom Simen Haram på uvant høyre back, og midtstopper Erik Frøysa fungerte ikke i det hele tatt. Flere ganger etterlot de seg store og åpne rom, som Hødd naturligvis benyttet seg av.

Mandag signerte Claudio Braga kontrakt ut 2026-sesongen. Startet kampen på innbytterbenken, men fikk spille den siste halve timen. Absolutt en godkjent og lovende debut, viste at han har god teknikk og stor hurtighet.

Bortsett fra nykommer Braga og de to målscorerne var det dessverre ikke mye å rope hurra for. Flere av spillerne er langt unna å få godkjent, ikke minst en skuffende kamp av Markus Karlsbakk og Nikolai Hopland. Uten at det er bare de to som skal ha skylden for at det ble en skuffende og svak treningskamp.

Nykommer Claudio Braga viste gode takter i sin debutkamp. Her kan det bli mye moro. Foto: AaFK

Kampfakta

Følgende fikk spilletid: Tor Erik Larsen, Simen Haram (Metodi Maksimov, 62.min), Erik Frøysa (Amidou Diop, 81.min), Nikolai Hopland, Trace Murray (Stian Aarønes Holte, 67.min), David Johannsson (Eivind Kolve, 67.min), Håkon Hammer, Markus Karlsbakk (Claudio Braga, 57.min), Bjørn Martin Kristensen (Isaac Atanga, 67.min), Martin Ramsland (Moctar Diop, 46.min) og Kristoffer Nessø (Sander Kilen, 62.min).

Kampens dommer var Daniel Refsnes, Herd, på linjene hadde han med seg Jim A. Alnes, Valder og Martin Solheim, Emblem.

Fredag reiser AaFK til Trondheim, da er Rosenborg motstander.