Etter at en serierunde er spilt kan tipset også virke nokså banalt, men husk at det fortsatt skal spilles hele 29 seriekamper før det er slutt. Derfor står jeg for mitt tips. Som er at Molde vinner, AaFK blir nummer 12, Tromsø og Stabæk rykker ned. Og at Brann havner sånn midt på treet.

Målsetting er ifølge klubbens sportsplan å bli blant de ti beste. I sportsplanen er det også skrevet at det skal spilles en cupfinale seinest i 2025-sesongen, den ambisiøse tanken tror jeg heller ikke blir innfridd allerede i årets sesong.

Flere nye spillere av god kvalitet er hentet inn, men samtidig har flere kvalitetsspillere forlatt klubben. Antallet er omtrent det samme. 10 ut og 11 inn, det er inklusiv spillere som har vært på utlån.

Jeg vet at trener LAN og hans team ønsker å spille fremover-rettet, sjanseskapende og ikke minst underholdende fotball i 2023. Det har de trent på i hele oppkjøringsperioden, men åpningskampen mot Vålerenga viste at det vil ta tid før det blir slik. Hvor lenge og hvor mange kamper er naturligvis avgjørende for hvordan det ender etter 30 seriekamper.

Klubb-ledelsen har en målsetting om mye folk på tribunen. 6876 tilskuere mot Vålerenga var gledelig, at kun 3200 har kjøpt sesongkort før sesongstart er mindre gledelig. Målsettingen var 4000 kort. Også her vil det som skjer ute på Color Line stadion ha sin innflytelse på mersalget.

Men uansett, jeg krysser fingrene for at vi får servert mange hyggelige og kjekke opplevelser fra årets AaFK-lag. Og det hadde jo vært helt suverent om mitt tips viste seg å være helt ute på viddene. Det er jeg i hvert fall rimelig sikker på at de to sjefene, Bjørn Erik Melland og LAN, hadde likt.

TABELLTIPS
1.       Molde
2.       Bodø/Glimt
3.       Rosenborg
4.       Vålerenga
5.       Lillestrøm
6.       Viking
7.       Brann
8.       Odd
9.       Strømsgodset
10.   Sarpsborg 08
11.   Haugesund
12.   AaFK
13.   HamKam
14.   Sandefjord
15.   Tromsø
16.   Stabæk