Joda, men likevel utvilsomt oppmuntrende for trenerteam og spillere å oppleve fin fremgang både i samhandling og individuelle prestasjoner.

Og endelig en kamp hvor de gode prestasjonene var i flertall. Det har det ikle vært i de fire tidligere kampene.

Selvfølgelig er det altfor tidlig å rope hurra, men må likevel ha vært godt at det på en måte dukker opp ett aldri så lite lys i enden av den berømmelige tunnelen.

Og faktisk fikk vi på tribuneplass oppleve litt sol og god temperatur også, nesten vårstemning i luften denne lørdagen. Ute på kunstgresset endte det med en relativ enkel og komfortabel seier. Riktignok jevnt den første halve timen, men resten av kampen var AaFK det dominerende laget.

Til pause var stillingen 1-0, i det 41.minutt plasserte Ebiye Moses ballen sikkert i mål fra 11-meteren.  I andre omgang måtte vi også vente til helt på tampen før det ble uttelling. To scoringer i omgangens to siste minutter. Først Kristoffer Ødemarksbakken, så Moses med sitt andre for dagen. Dermed seier med 3-0.

Trace Murray imponerte mot Sogndal, er en tøffing. Hurtig spiller med stor løpsvilje. Foto: Srdan Mudrinic

Ikke spilletid

Mot Sogndal spilte ikke Sten Grytebust. Ingen dramatikk i det, han hadde fått fri. Michael Lansing fikk derfor god matchtrening, noe han absolutt trengte. Ikke helt patent i feltarbeidet, et tydelig tegn på lite spilletid. Om amerikaneren fortsetter i AaFK er ikke kjent. Han fyller 29 år til sommeren, og selv om det ikke er noen alder for en keeper er det likevel ikke særlig bra for karrieren å bli sittende på innbytterbenken for andre sesong på rad.

Kasper Lunding, John Kitolano og Kristoffer Barmen sliter med ulike småskader, og var derfor ikke aktuelle til lørdagens kamp. Lunding er sannsynligvis klar til Rosenborg-kampen, mere usikkert med Kitolano og Barmen.

Nikolai Hopland og Simen Haram heller ikke med, de har vært opptatt med G19-landslaget, to treningskamper mot Spania. Hopland spilte begge kampene, den andre som lagkaptein. Haram debuterte i første kamp, innbytter til pause. Ikke spilletid i kamp nummer to. Begge kamper ble vunnet av Spania med 3-0.

To bla Alexander, Ammitzbøll og Juel Andersen, er fortsatt ute med skade, usikkert når de er tilbake. Og Stian Holte har brukket handa, operasjon denne uke. Unge Christian Mork Breivik var ute i hele fjor med skade, heller ikke ok i skrivende stund.

Michael Lansing fikk nødvendig og god kamptrening. Slapp ikke inn mål, men noe rusten i feltarbeidet. Foto: Srdan Mudrinic

Sjette kamp

Kommende fredag er Rosenborg motstander, en kamp som spilles på Koteng Arena, som ligger i bydelen Lade i Trondheim. Selv om det fortsatt er noen uker til seriestart hadde vært morsomt om AaFK fortsatte der de slapp mot Sogndal. Uansett blir det en kamp som vil gi nødvendige preferanser i det videre treningsarbeidet, og det er utvilsomt det alle viktigste.

Det skal bli spennende å se om vi får se et AaFK-lag som tør å angripe slik de gjorde mot Sogndal. Da var kanter og vingbäcker veldig på hugget i den offensive spill-fasen, og parallelt så vi også at hele laget kom høyere i banen.

At Mido Diop blir en styrke for laget har han allerede vist, fra sin sentrale midtbaneposisjon sørger han for god balanse mellom leddene. Men jeg etterlyser litt større tempo og freidighet i det offensive pasningsvalget, foreløpig har han hatt en tendens til å slå litt for ofte såkalte sikre pasninger på tvers og bakover.

I et intervju i AaFK.no har Mido lovet at årets sesong skal bli hans beste. Så da så, jeg innrømmer at jeg liker at spillere har store ambisjoner, og hvor herlig hadde det ikke vært om han greier å innfri det han har sagt.

Kristoffer Ødemarksbakken jobbet i herdig gjennom hele kampen, og noterte seg også for ei scoring. Til 2-0. Foto: Srdan Mudrinic

Hurtig tøffing

Trace Murray spilte hele kampen mot Sogndal, og så vidt jeg kan se må han bli en attraksjon.  Behersker både høyre og venstre vingbäck-posisjon, sikkert også kant. En så anvendelig spiller er noe LAN og hans trenerteam må verdsette, og får han nok tillit kan han faktisk bli gull verdt når det virkelig teller.

Lørdag imponerte Trace Murray meg med sin hurtighet og løpsvilje. Rett og slett en forfriskende tøffing, og holder han seg skadefri vil han bli en overraskelse i sin aller første sesong som eliteseriespiller. Tror jeg.