Han signerte kontrakt ut 2025-sesongen da han kom fra Brann før fjorårssesongen, og var faktisk tiltenkt en fast plass som høyre midtstopper. Men forventningene ble aldri innfridd. I Nytt i Uka sin karakterbok etter sesongslutt ble han belønnet med en svak to-er på terningkastet.

I fjor høst ble han utlånt til Åsane, og sannsynligvis fortsetter han karrieren der. Og da vil han også være tilbake på Color Line stadion når AaFK og Åsane møtes til seriekamp i 10.runde i slutten av mai.

Mandag ettermiddag startet årets oppkjøring, i tillegg til Kolskogen var heller ikke Alexander Ammitzbøll, Henrik Melland, John Kitolano, Sten Grytebust og Amidou Diop ute på kunstgresset.

De to førstnevnte er langtids-skadet, og neppe tilbake før sommeren. Kitolano og Grytebust trente alternativt denne kvelden. Begge er imidlertid tilbake om kort tid, kanskje allerede i løpet av uka. Flyforsinkelse fra Senegal var årsaken til at Amidou Diop ikke rakk frem i tide, men ifølge sportssjef Bjørn Erik Melland er han på plass til treningsdag nummer to.

Den unge keeperen, Sondre Midthjell, (opprinnelig fra Nordfjordeid, G19 og utlånt til Volda i 3.divisjon i fjor) var med på treningen. Han har ikke A-kontrakt, men er et naturlig valg som årets tredjekeeper.

Her ser vi gjengen varme opp, i front foran Martin Ramsland. Foto: AaFK

Hvor god?

Lagets ny-signering, islendingen David Snær Johannson, ble naturlig nok fulgt med argusøyne og ekstra stor interesse fra tribunesida.

Han er tiltenkt en offensiv midtbanerolle. De som greidde å konkretisere styrke eller svakheter etter hans aller første trening med nye lagkamerater fortjener ros fra min side. Jeg konstaterte at han er en relativt kortvokst spiller, var like mye med som alle de andre spillerne, det er i all enkelthet min konklusjon etter oppstart-treningen.

Forhåpentligvis er oppfatning og inntrykk noe mere nyansert etter flere treninger, men foreløpig får det bli som det blir.

Jeg noterte meg forresten at han i et intervju på Smp.no mandag kveld sa at det viktigste i fotball er å score mål.

Og det har han jo fullstendig rett i, om noen skulle være i tvil.

Stormen og Aalesund Support sørget for bluss og fyrverkeri, det satte publikum, trenere og spillere pris på. Foto: AaFK

Ukas treninger

Treningsprogrammet for første treningsuke ser slik ut: To økter daglig tirsdag, torsdag og fredag, onsdag fysisk trening/egentrening, lørdag restitusjon og fri søndag. Mandagens oppstart-trening varte kun en time.

Da fulgte cirka 100 interesserte med fra tribunesida. Fra senior-gruppa ble det servert gratis kaffe, mens Stormen og Aalesund Support sørget for bluss og fyrverkeri. Det var positivt, og noe publikum, spillere og trenere tydelig satte pris på. Mere av den sorten på kommende treninger, er min oppfordring.

Trener Christian Johnsen var i godt humør, og tydeligvis klar for årets forberedelser Foto: AaFK

Tilbakeblikk

Mandag kunne du lese i en kommentar på AESby.no om det beintøffe bakteppet med knallharde økonomiske betingelser før årets sesong, og om hvilke tanker hovedtrener Christian Johnsen og sportssjef Bjørn Erik Melland har om spillerjakt og forsterkninger.

Nå har jeg ikke tenkt å repetere hva de sa, men om du gikk glipp av det jeg skrev kan du naturligvis skrolle tilbake en dag eller to.

På mandagens trening snakket jeg nok en gang med Melland. – Det kommer ingen nye spillere denne uka, sa han.

Men han bekreftet at jakten er i gang. Noe vi jo visste fra før.

At Ole Martin Kolskogen er ute av kontrakt betyr i hvert fall en ledig plass i stallen, men om AaFK fikk tilbake det de betalte for han er ikke kjent. Sannsynligvis gikk regnskapet i minus, uten at jeg skal fastslå at det ble slik.