Dermed ble det en nitrist avslutning på treningsleiren i Marbella på den spanske solkysten. Onsdag så vi kanskje årsbeste mot Bryne, hvorfor det ble som det ble mot Levanger har i hvert fall ikke jeg noe fornuftig svar på. Det tror jeg heller ikke trener Christian Johnsen har, men det som er sikkert er at kampen til tider avslørte stor mangel på en ledertype i sentrallinja.

Det er ingen hemmelighet at klubben jakter en midtstopper før overgangsvinduet stenger 3.april, men kanskje kan det være like viktig å hente inn en tøff og erfaren ledertype i den sentrale midtbaneposisjonen. Mot Levanger ble det i hvert fall avslørt store mangler. Håkon Hammer har sine gode sider, men sliter både med hurtighet og pasningspresisjon.

 Sten Grytebust blir årets lagkaptein, her fotografert like før kampstart mot Levanger.  Foto: AaFK

Kampen

Fra start forsøkte AaFK å presse høyt, og etter et kvarter fikk de nesten lønn for strevet. Innlegget fra Kristoffer Nessø var presist som bare det, men avslutningen til David Johannsson var latterlig svakt. Ei lompe av et skudd fra 16 meter ble enkelt reddet av Levanger-keeperen.

Derfra og inn til pause – bortsett fra en styring av Nessø etter et skudd av Thomas Grøgaard – var det Levanger som bestemte det meste, AaFK-spillerne så slitne ut, og virket til tider helt uinteressert.

Til pause var stillingen 0-1. Scoringen kom etter ei flott heading i det lengste hjørne etter frispark fra kortlinja, men strengt tatt burde målscorer Jo Sondre Aas ikke ha sluppet til så lett som han gjorde. Hvorfor Markus Karlsbakk slapp markeringen er et godt spørsmål, det er det kun han som kan svare på.

Andre omgang ble dessverre ikke noe særlig bedre for AaFK, kun takket være en god keeper Sten Grytebust endte det «bare» med to baklengsmål. Grytebust uten tvil lagets beste, Kristoffer Nessø viste brukbare takter i perioder. Ellers ikke pluss til noen spillere.

0-2 kom etter 53 minutter. Erik Frøysa rygget og kom ikke tett nok opp i sin angriper, som fra skrått hold fikk slå ballen såre enkelt inn i feltet. Hvor lagkameraten, Arne Gunnes, styrte ballen i nettet fra fem meter. Verken Simen Haram eller Thomas Grøgaard var kjapp nok til å oppfatte hva som skjedde.

Forsvarsspillet ved begge scoringene bør utvilsomt være et hett tema i de kommende dager. Sammen med mye annet.

 Ingen god dag for lagets midtstoppere, her ser vi Simen Haram. Foto: AaFK

Fakta

Følgende spilte mot Levanger:

Sten Grytebust (lagkaptein), Metodi Maksimov (gult 19.min.Trace Murray, 84.min), Erik Frøysa, Simen Haram (Amidou Diop, 57.min, gult 82.min), Thomas Grøgaard, Markus Karlsbakk (Sander Kilen, 66.min), Håkon Hammer (Nikolai Hopland, 77.min, gult 90.min), David Johannsson, Isaac Atanga (Eivind Kolve 46.min), Noah Solskjær (gult 65.min) og Kristoffer Nessø(Claudio Braga, 46.min).

Ubenyttede innbyttere:

Tor Erik Karlsen, Sondre Midthjell, og Sebastian Berntsen.

Arena:

Estepona Football Center, Marbella. Dommer: Daniel Higraff, Forus og Gausel IL.