Trener Lars Arne Nilsen blir intervjuet av Smp-journalist Andreas Monsen Lie, og fortalte at han var mest fornøyd med andre omgang. Foto: Per Rich Hunstad

Kanskje er det brutalt, men jeg tror ikke flere enn to unge spillere fra nærmiljøet er aktuelle for en plass i førsteelleveren. Mens to, kanskje tre, vil få plass på innbytterbenken.

Det betyr at de andre, altså tre eller fire spillere, har to valg. Enten utlån til en OBOS-klubb, eller fokus inn mot å spille på et spennende AaFK2-lag. Det siste er så absolutt ikke noe dårlig alternativ for videre utvikling.

Når det gjelder «fremmed-guttene», Kristensen (f.2002) og Kolskogen (f.2001), har sistnevnte fått mye spilletid i treningskampene. Det kan se ut som om trener LAN allerede har plottet han inn som høyre midtstopper, antall spilleminutter tyder på det. Kolskogen er også med i U21-troppen som skal spille EM-sluttspill i sommer.

For Kristensen er veien til en fast spiss-plass usikker, han kjemper mot Ebiye Moses. Søndag kunne sportssjef Bjørn Erik Melland fortelle meg at han ville bli overrasket om ikke det kommer en eller to spillere til før Deadline Day, som stenger ved midnatt 31.mars. Han sa ingenting om i hvilke posisjoner, men det er jo tidligere antydet spiss og offensiv midtbanespiller.

En spiss til betyr en tøffere vei for Bjørn Martin Kristensen. Som egentlig ikke har overbevist at han er en målgarantist. Fint mål mot Bodø/Glimt, men i fredagens kamp mot HamKam misbrukte han en kjempesjanse. Foran åpent mål gikk det for seint, og dermed maktet keeper Markus Sandberg å slå ballen til corner.

Slike etthundreprosentsjanser må sitte om det skal bli fast plass.

Fire spillere - 1

De fire spillerne som jeg mener har reelle muligheter for mye spilletid er Markus Karlsbakk (f.2000), Nikolai Hopland (f.2004), Henrik Melland (f.2005) og Kristoffer Ødven (f.2002).

Oscar Solnørdal (f.2002) kunne vært nevnt i samme settingen, men han har ikke fått mye tillit så langt, og da er det vanskelig å forstå at han er særlig aktuell. Mot HamKam kom han inn de siste 15 minuttene, og slik har det også vært i andre kamper. Han er en teknisk god midtbanespiller, og min anbefaling er å gå for et utlån til en OBOS-klubb.

Et steg ned er absolutt ikke et steg tilbake. Markus Karlsbakk er godt bevis i så henseende. Han er nå tilbake etter to sesonger i Raufoss. I treningskampene har vi sett en mye sterkere og bedre spiller, og etter min mening er han et soleklart førstevalg som venstre kant. Jeg lukter både målpoeng og scoringer fra hans presise fot.

Han har vært blant lagets beste spillere i treningskampene. Assisten til Kasper Lunding da han ordnet ledelse mot HamKam med 1-0 var kort og godt briljant. At Markus Karlsbakk kan spille i andre posisjoner er også en fordel.

Oscar Solnørdal har fått lite spilletid i oppkjøringen, og bør satse på et utlån til en OBOS-klubb. Foto: Srdan Mudrinic

Fire spillere – 2

Før oppkjøringen startet ble det sagt at Nikolai Hopland skulle dyrkes for det han er verdt. Det har han dessverre ikke blitt, i de fire siste kampene har han spilt en kamp fra start og vært innbytter i to kamper. I alle kamper i en sentral midtbaneposisjon, spill som midtstopper har det vært lite av.

Selv har han sagt at det ikke gjør noe hvor han spiller, det viktigste er å spille. Ja, hva skal han egentlig si når han ikke får tillit i en posisjonen som passer han best. Jeg håper for all del at trenerteamet ikke roter bort viktig spillerfaring som midtstopper for Nikolai Hopland. Det hadde vært for dumt.

Jeg påstår ikke at Nikolai Hopland er feilfri eller at han nødvendigvis er et førstevalg som midtstopper, men skal han utvikle sitt unike talent må han få tillit. Det ble lovet. Hvem er forresten feilfri?

Kristoffer Strand Ødven spilte fra start mot HamKam, og som makker til Mido Diop fikk han i perioder vist frem sitt potensiale. Henrik Melland, G18 aktuell, har fått flere innhopp. I en tidligere kommentar har jeg skrevet at ingen må bli overrasket om Melland er med i startoppstillingen før vi vet ordet av det. Det kan faktisk også skje for Ødven.

Enn så lenge må begge nøye seg med en plass på innbytterbenken.

Bjørn Martin Kristensen kjemper om plass som spiss i førsteelleveren. Foto: Srdan Mudrinic

Tre spillere – 1

Da gjenstår tre av klubbens lokale spillere. Stian Aarønes Holte (f.2003), Christian Mork Breivik (f.2004) og Simen Vatne Haram (f.2005).

Holte og Breivik er for tiden skadet. Holte armbrudd, mens Breivik sliter med en lårskade. Uavhengig av skadesituasjonen tviler jeg på at de to, og også Haram, får spilletid i årets sesong. De må nok ta tiden til hjelp før de holder nivået, kontraktene de har signert er jo nettopp et signal om at de har fremtiden foran seg.

Mulighetene kommer garantert om innstillingen er på plass, men det har de vel blitt fortalt av andre enn meg.

Simen Vatne Haram er også med i G19-troppen. Sammen med Nikolai Hopland.