Sten Grytebust Foto: AaFK

Sten Grytebust

Keeper: Draktnr. 1. f. 25/10-89. Lagkaptein. Stor rutine, et forbilde og den ubestridte lederen i gruppa. Finner han tilbake til 2022-nivået blir han en meget viktig brikke, det kan bety forskjellen på opprykk og ikke-opprykk. Er det hans siste sesong? Kontrakt ut 2024.

Tor Erik Larsen Foto: AaFK

Tor Erik Larsen

Keeper: Draktnr. 26. f. 28/09-98. Den store drømmen er å bli lagets førstekeeper, men må fortsatt nøye seg med å være andrevalget. En fin type, og er en humørspreder. Kontrakt ut 2025.

Simen Vatne Haram Foto: AaFK

Simen Vatne Haram

Midtstopper: Draktnr. 14. f. 26/01-05. Kom med stormskritt inn i troppen i fjor, og har tatt store steg på kort tid. Det er heller tvilsomt om han blir et førstevalg i startelleveren, mangler noe hurtighet og pondus i dueller. Likevel en habil innbytter. Er med i G19-troppen. Kontrakt ut 2025.

Nikolai Hopland Foto: AaFK

Nikolai Hopland

Midtstopper/midtbane: Draktnr. 4. f. 24/07-04. Kanskje lagets mest lovende spiller, men en hamstring har ødelagt noe av sesongoppkjøringen. Hva det vil bety er usikkert. Har mye selvtillit, men må pushe på egen hurtighet. Skadefri er han et førstevalg som midtstopper, Er attraktiv for større klubber. Kontrakt til 31/07-2025.

Erik Ansok Frøysa Foto: AaFK

Erik Ansok Frøysa

Midtstopper/vingback: Draktnr. 23. f. 31/05-01. Har fått mye tillit siden han kom i fjor høst. Da spilte han vingbäck, men har i årets treningskamper hovedsakelig spilt midtstopper. Er ikke et selvfølgelig førstevalg, litt for «rotete» i spillestil. Men skal ha for viljen. Kontrakt ut 2026.

Metodi «Metka» Maksimov Foto: AaFK

Metodi «Metka» Maksimov

Vingback: Draktnr. 20. f. 20/08-02. Nykommer fra Nord-Makedonia. Er tiltenkt rollen som høyre bäck. Har vist innsatsvilje, løpssterk. Må heve taktisk nivå, også avslørt svakheter i pasningssikkerhet. 24 kamper for U21 Nord-Makedonia, har i vær vært på samling med A-landslaget. På lån ut 2024 fra LASK, Østerrike.

John Kitolano Foto: AaFK

John Kitolano

Vingback: Draktnr. 25. f. 18/10-99. Norsk-kongolesisk. Vært ute med en muskulær skade i låret i hele oppkjøringen, og har kun trent alternativt. Er på bedringens vei, nærmer seg trening med laget. Men neppe spilleklar på en god stund. Kontrakt ut 2025.

Thomas Grøgaard Foto: AaFK

Thomas Grøgaard

Vingback: Draktnr. 5. f. 08/02-94. Nykommer, Kragerøgutt med mye erfaring på høyeste nivå. Har spilt for Odd, Brann og Strømsgodset, knappe 250 eliteseriekamper, og bør være en forsterkning. Kontrakt ut 2024.

Sebastian Berntsen Foto: AaFK

Sebastian Berntsen

Vingback: Draktnr. 35. f. 07/12-05. Lovende unggutt. Er spådd en stor fremtid, men ulike skadeproblemer har holdt han ute fra trening i oppkjøringen. Usikkert når han er kampklar. Kontrakt ut 2025.

Amidou «Mido» Diop Foto: AaFK

Amidou «Mido» Diop

Midtstopper/midtbane: Draktnr. 21. f. 25/02-95. Fra Senegal. Har fått lite spilletid i oppkjøringen, uvisst av hvilken grunn. Avsluttet fjorårssesongen som midtstopper, men det er som midtbanespiller han størst erfaring. Ikke usannsynlig at han blir solgt før overgangsvinduet stenger. Kontrakt ut 2024.

Håkon Hammer Foto: AaFK

Håkon Hammer

Midtbane: Draktnr. 6. f. 28/03-00. Har spilt sentralt på midtbanen i årets treningskamper, alt tyder på at han er trenerteamet sin favoritt som midtbaneanker. Men har han kapasiteten som laget trenger for å styre og dirigere laget? Jobber hardt, men har avslørt svakheter i pasningskvalitet og hurtighet. Kontrakt ut 2026.

Henrik Molvær Melland Foto: AaFK

Henrik Molvær Melland

Midtbane/kant: Draktnr. 8. f. 29/03-05. Stor fremgang i fjorårets sesong, spilte seg inn i startelleveren, men et beinbrudd like før sesongslutt har spolert årets oppkjøring. Usikkert å antyde når han er tilbake i trening ute på banen, men håpet er om noen uker. Kontrakt ut 2024.

Eivind Kolve Foto: AaFK

Eivind Kolve

Midtbane/Kant: Draktnr. 28. f. 29/10-04. Har en slepen teknikk, og kan overraske i årets sesong. Men da må han få spilletid, starter sesongen som innbytter og må ha full fokus når han får sjansen. Signerte A-kontrakt i fjor, ut 2025.

David Fræn Johannsson Foto: AaFK

David Fræn Johannsson

Midtbane. Draktnr. 11. f.15/06-02. Fra Island. Store forhåpninger da han ankom i desember. Har fått mye spilletid, men har ikke overbevist, og må skjerpe seg om han vil styrke laget. Så langt en skuffelse, og til tider usynlig i kampene. Må være mere på hugget både med og uten ball. Kontrakt ut 2028.

Claudio Braga Foto: AaFK

Claudio Braga

Midtbane/Kant: Draktnr. 10. f. 28/10-99. Fra Portugal, men spilt de siste sesongen for divisjonskollega Moss. En type med smittende humør, og har blitt populær i garderoben. Ute på banen har vært litt for mye bob-bob, men har potensiale til å bli en aldri så liten publikumsyndling. Kontrakt ut 2026.

Markus Karlsbakk Foto: AaFK

Markus Karlsbakk

Midtbane/Kant: Draktnr. 22. f. 07/05-00. Var lenge usikkert om han skulle bli solgt til en større klubb, men foreløpig har det ikke skjedd noe. Slitt med både sykdom og småskader i oppkjøringen, derfor satt noe tilbake. Men ble spilleklar under treningsoppholdet på Marbella, og vil være en viktig spiller når sesongen starter. Kontrakt ut 2025.

Isaac Atanga Foto: AaFK

Isaac Atanga

Kant: Draktnr. 19. f. 14/06-00. Fra Ghana. Blir for mye ballmiss, har en tendens å storme fremover uten å skjerme ballen godt nok. Dribling og bruk av medspiller bør derfor være en prioritet i treningshverdagen. Neppe et førstevalg når alle er skadefri, men har et uforløst potensiale. Kontrakt til sommeren 2026.

Sander Hestetun Kilen Foto: AaFK

Sander Hestetun Kilen

Kant: Draktnr. 15. f. 30/05-05. Sogndal-gutt som spilte en A-kamp i fjor. Skal bli spennende å følge hans utvikling, men usikkert hvor mye spilletid han vil få. Må nok nøye seg med enkelte innhopp i første halvdel av sesongen. Er i G19-troppen. Kontrakt ut 2025.

Kristoffer Nessø Foto: AaFK

Kristoffer Nessø

Kant: Draktnr. 7. f. 01/07-93. Nykommer, med spilletid fra Sogndal og Raufoss. Har fått mye spilletid siden han kom. Til tross for enkelte gode finesser er det usikkert om han blir et førstevalg på kant. Løpssterk og vil mye, god innleggs-fot, men mangler litt teknisk kvalitet en mot en? Kontrakt ut 2025.

Alexander Ballegaard Ammitznøll Foto: AaFK

Alexander Ballegaard Ammitznøll

Spiss: Draktnr. 9. f. 17/02-99. Fra Danmark. Snakk om være skadeforfulgt! Tilbake i fjor høst etter en langvarig korsbåndskade. Men i første kamp var uhellet nok en gang ute, også da ødelagt korsbånd. Vil være ute hele sesongen. Kontrakt ut 2025.

Bjørn Martin Kristensen Foto: AaFK

Bjørn Martin Kristensen

Spiss: Draktnr. 29 f. 04/05-02. Norsk far/filippinsk mor. Har slitt med et ødelagt leddbånd i hofteregionen, og vært ute i noen uker. Kanskje tilbake i begynnelsen av april. Aktuell for det filippinske landslaget. Kontrakt ut 2025.

Moctar Diop Foto: AaFK

Moctar Diop

Spiss: Draktnr. 27. f. 06/01-04. Fra Senegal. En interessant spiller er spådd en lys fremtid. Fortsatt uferdig teknisk, og også mye å lære på det taktiske plan. Er høyreist, og bør trene mye spenst, hodedueller kan bli hans styrke. Har slitt med hamstringen de siste ukene, hvor mye det har satt han tilbake er usikkert. Kontrakt ut 2026.

Martin Ramsland Foto: AaFK

Martin Ramsland

Spiss: Draktnr. 18. f. 02/04-93. Småskadet og ikke med til Marbella, og har ikke hatt mye spilletid i oppkjøringen. En rutinert spiller, var forventet scoringer da han ble hentet i august i fjor. Men lyktes ikke. Neppe et førstevalg som spiss. Kontrakt ut 2024.

Noah Solskjær Foto: AaFK

Noah Solskjær

Spiss: Draktnr. 17. f. 09/06-00. Nykommer fra Spjelkavik. Overrasket positivt, og viste stor scoringsteft i sine første kamper. Om den høyreiste sønnen til Ole Gunnar fortsetter på samme måte blir han utvilsomt en hit. Mangle noe hurtighet, men det blir spennende å følge med han i årets sesong. Kontrakt ut 2025.

Team A-lag

Hovedtrener: Christian Johnsen (kontrakt ut 2025)

Ass.trener: Sindre Eid (Toppspillerutvikler, fungerende ass.trener). Ønsker i første omgang å få inn en som utfyller Christian og Sindre så snart som mulig.

Keepertrener: Frank Mathiesen

Medisinsk koordinator/fysioterapeut: Trond Vegard Ripe

Spillerkoordinator: Terje Erstad

Sportslig leder: Bjørn Erik Melland

Oppmannsutvalget

Utvalget er ansvarlig for at alt er på plass i trening- og kampsammenheng. Gjør en uvurderlig jobb for spillergruppa. Har intern arbeidsfordeling.

Bjørn Rekdal (oppmann og utstyrsansvarlig). Svein Olav Flisnes, Tor Andre Gram Franck, Sindre Næss, Espen Oksavik, Gunnar Sørensen og Vegard Paludan.

B-troppen

Spillerne, inntil fem, er på amatørkontrakt, kan spille for A-laget inntil tre ganger, enten fra start eller som innbytter. Før de spiller flere kamper må de ha signert A-kontrakt. En av plassene er forbeholdt målvakt. Utespillere må være fylt 15 år og under 19 år ved årets begynnelse. Målvakt må være fylt 15 år, men det er ingen aldersbegrensning oppad i alder.

Akademiet

Akademileder/trenerveileder: Ikke bemannet, stillingen er lyst ut.

Sportslig Administrativ leder: Torgeir Glomseth Olsen (administrativt ansvar)

Hovedtrener AaFK2/G19: Tor Hogne Aarøy

Hovedtrener G17: Per Gidlund

Trener G17: Elias Larsen

Hovedtrener G15: Jonas Sunde

Trener G15: Thomas Pedersen

Trener G14 kretslag: Per Gidlund

Trener G14 kretslag: Frank Dalhaug

Trener G13 kretslag: Sam Tattum

Trener G13 kretslag: Emil Dahle

Keepertrener AaFK Akademiet: Sindre Ryssevik

Fysisk trener: Jonas Nordal

Fysioterapeut: Lage Hoel Haadem

Noen av disse stillingene er deltid i AaFK. Kretslagene er driftet av AaFK i samarbeid med Sunnmøre Fotballkrets.

Sindre Eid har en funksjon som toppspillerutvikler, og et ekstra ansvar for de yngste spillerne som trener med A-laget.

SunnmørsAkademiet

SunnmørsAkademiet ble startet opp i august 2022. Eies av AaFK, samarbeid med Sunnmøre Fotballkrets, Hødd og AaFK Fortuna. Fokus er på trener-, klubb- og spillerutvikling i aldergruppen 6-12 år. Mere og bedre aktivitet er målet. Hele Sunnmøre er involvert.

Sportslig Administrativ leder: Fredrik Carlsen.

Spillerutvikler: Elias Larsen.

Trenerutvikler: Reidar Vågnes