Riktignok ble det skapt tre-fire brukbare målsjanser, men når effektiviteten skranter kan det uansett ikke bli godkjent karakter. Størst sjanse hadde Markus Karlsbakk, men på ti meters hold og alene foran mål endte det kun med en enkel redning for Træff-keeperen.

Knappe to uker før seriestart var det rett og slett uhyggelig å se hvor tafatt spillerne oppførte seg. Greit nok at de hadde ballen mest, men hva hjelper det når prestasjonene foran begge mål sviktet når det gjaldt som mest.

Her har Håkon Hammer mistet kontrollen på ballen. Kanskje typisk for det som skjedde mot Træff? Foto: Srdan Mudrinic

Mye å rette på

Hva som var verst er jeg sannelig ikke sikker på; 1) men nå er det vel på tide at spillerne skjønner at hurtighet og presisjon er essensielt når det spilles i lengderetning. Det var nesten pinefullt å se at spillerne nærmest diltet oppover, først når de var tett inn i motstanderenble ballen slått til medspiller eller i rom. Da hadde Træff-laget hatt mer enn nok tid til å komme i balanse.

Og 2) presisjon og kraft på innlegg gir muligheter. Mot Træff – og også i de tidligere treningskampene – har det vært en tendens til at det enten blir slått for langt, eller med for lite fart og tyngde. Såkalte lompeinnlegg har aldri vært en god løsning.

Trener Christian Johnsen har «slitt» i hele år, Træff-kampen var intet unntak.  Foto: Srdan Mudrinic

Spørsmål

Merkelig nok satt Amidou Diop på innbytterbenken hele kampen. Han er skadefri, og burde etter min mening i hvert fall spilt en omgang enten som midtstopper sammen med Nikolai Hopland, eller i en midtbaneposisjon. Hvorfor han ikke er aktuell er uvisst, men det er merkelig at spillere med mindre erfaring blir prioritert.

Også Isaac Atanga startet kampen som innbytter. Først da det gjenstod fem minutter ble han satt inn. Han har riktignok ikke overbevist noe særlig når han fått sjansen i tidligere kamper, men skal han i det hele tatt få ut sitt potensiale må han få mere spilletid. Det ser det imidlertid ut som om trenerteamet ikke ønsker.

Også i denne kampen ble det utdelt et rødt kort. Thomas Grøgaard ble løpt fra like foran eget mål. Holdingen i skjorta var klar, soleklar utvisning og straffespark. Som endte med scoring, og seier til gjestene fra Molde. Da gjenstod det 16 minutter av ordinær tid.

Claudio Braga viste i perioder noe av det han har inne, men likevel ikke en godkjent prestasjon denne gang.  Foto: Srdan Mudrinic

Fakta

AaFK – Træff 0-1 (0-0). Følgende spilte mot Træff: Sten Grytebust (lagkaptein 1.omg, 46.min inn Tor Erik Karlsen), Kristoffer Nessø, Erik Frøysa, Nikolai Hopland,Thomas Grøgaard (rødt kort 74.min), Eivind Kolve, Håkon Hammer (lagkaptein 2.omg, gult kort 82.min), David Johannsson (Sebastian Berntsen 85.min), Markus Karlsbakk (Isaac Atanga, 85.min), Noah Solskjær og Claudio Braga.

Ubenyttede innbyttere: Amidou Diop, Thomas Gulbrandsen, Kristian Lonebu og John Nordvik.

Dommer: Jim Dyp, Valder.

Det kan se ut som Isaac Atanga er langt unna startelleveren. Spilte kun de siste fem minutter mot Træff.  Foto: Srdan Mudrinic