Laget, spillerne, trenerteamet. Ja, stort sett fra hele gruppa, i altfor mange kamper, har det vært lite å glede seg over.

Så også i kampen som skulle være en slags utløsning etter innfridd målsetting om fornyet kontrakt. Men søndagens bortekamp mot KBK ble heller et synlig bevis på at AaFK har en lang vei å gå før de er i nærheten av de beste lagene i Norge.

Men ett hederlig unntak finnes, nemlig keeper Sten Grytebust. Seriøs til fingerspissene, utvilsomt lagets beste spiller i årets sesong. Like utvilsomt skal han ha mye av æren for at AaFK spiller i eliteserien i kommende sesong. Jeg har ingen eksakt oversikt over hvor mange matchvinnende redninger han har hatt i de 28 kampene som er spilt, men det har vært mange.

Mot KBK viste Sten Grytebust flere ganger sin klasse, muligens er han bedre enn noen gang i karrieren. Helt fra start var han på, kampen var knapt kommet i gang før han med en kjapp og mirakuløs håndbevegelse hindret baklengsmål. Samtidig sørget han også for at lagkaptein David Fällman og de andre i forsvarsrekken ikke ble avslørt for svakt og sløvt forsvarsarbeid. KBK-spilleren ville aldri fått den sjansen han fikk om AaFK-forsvaret hadde fulgt med i timen.

Men dessverre var det lite Sten Grytebust kunne gjøre seinere i kampen. Likevel og til tross for at han slapp inn hele fire mål, KBK vant 4-0, var han nok en gang lagets beste spiller.

Merkelig nok 1

Eliteserieplassen ble berget forrige helg, og uka i forkant av turen til Nordmøre hadde visstnok vært preget av mye treningsfri, mye glede, alt var fryd og gammen. Før KBK-kampen ble det derfor antydet at nå skulle de slippe seg løs. Her var det bare «å gønne på», og vise verden hva de var gode for.

Jammen sa jeg smør, istedenfor fikk vi se noe av det svakeste og mest ukonsentrerte jeg har sett fra et AaFK-lag på lange tider. Maken til uprofesjonell og amatørmessig innstilling er det heldigvis sjelden vi ser, spillerne var jo i lange perioder helt ute på jordet.

La meg si det slik: Jeg har skrevet et utall av spillerbørser gjennom flere sesonger, både i riks- og lokalaviser. Her i Nytt i Uka har vi ingen ukentlig børs, og det kan sannelig spillere og trenere være glad for.

Etter KBK-kampen er det kun Sten Grytebust som ville ha fått godkjent fra min side, på en børs fra en til seks ville han fått nest best karakter, en 5-er. For de øvrige hadde det haglet med 1-ere, og noen få 2-ere.

Og Lars Arne Nilsen & co? Jeg tror jeg ikke tar så mye feil om jeg konkluderer at de heller ikke hadde dagen. Hvor godt forberedt var de forresten til denne kampen? Jeg vil ikke være for bastant, men jeg har faktisk en liten mistanke om at inngangen til kampen var litt sånn bob-bob. Og hva skjedde underveis i kampen? Da blir det fortjent bunnkarakter, en 1-er, til hele trenerteamet

Merkelig nok 2

I forkant av årets tre siste kamper, inklusiv KBK-kampen, ble det antydet fra trenerhold at det ville bli gjort forsøk på å fremstå med en mere offensiv spillestil enn i tidligere kamper. Og at flere spillere med lite spilletid ville få sjansen til å vise seg frem.

Ja vel, det eneste jeg kunne lukte av offensive forsøk var at det i begynnelsen av kampen ble slått flere lange pasninger enn jeg har sett før. Målsjanser var det derimot lite av, jeg registrerte kun en halvsjanse i løpet av første omgang. Etter pause enda verre, null sjanser.

Hvor lang og grundig trener-diskusjonen hadde vært før det ble bestemt hvilke spillere som skulle starte kampen har jeg ikke peiling på.

Men hvorfor Simen Bolkan Nordli og Ebiye Moses fikk fornyet tillit fra start er et betimelig spørsmål. Etter min mening burde begge to vært henvist til innbytterbenken.

Bolkan Nordli forsvinner til Danmark og Randers etter sesongslutt, og det er mer enn god nok grunn til at han ikke bør få mere spilletid før det eventuelt er absolutt nødvendig. Og Moses har jo vært av og på siden han kom, mest av i de siste kampene. I tillegg er det høyst usikkert om også han er AaFK kommende sesong.

Merkelig nok 3

Unge og lovende Bjørn Martin Kristensen har ikke fått mye spilletid siden han signerte i sommer. Det har ifølge et intervju i Sunnmørsposten sørget for at Lars Arne Nilsen har hatt dårlig samvittighet. Dermed skulle en tro at det var duket for spill fra start for unggutten, men det fikk han ikke.

Han ble byttet inn etter 69 minutter. Da ledet KBK 3-0, kampen var allerede avgjort og AaFK-laget var helt sluttkjørt. Hvis trenerteamet innbiller seg at det er på den måten unge spillere høster god erfaring må de tenke seg grundig om.

Selvfølgelig burde Bjørn Martin Kristensen fått prøvd seg fra start, eller i hvert fall inn mye tidligere i kampen. Det hadde kanskje vært noe å ta med seg videre i karrieren.

Det er også usikkert om Gilbert Koomson er AaFK-spiller i 2023, men han burde likevel fått spille fra start. Han har målteft, er en hurtig og teknisk god offensiv spiller som kan gjøre mye på egen hånd. For et baktungt AaFK-lag kan en spiller av hans format være forskjellen på seier og tap.

Ble riktignok byttet inn til pause, sammen med Kristoffer Barmen og Nenass. – Jeg håper det gir en restart, sa Lars Arne Nilsen om spillerbyttene.

Søndag kommer Lillestrøm til Color Line stadion. Kanskje kan det være greit å restarte spillere og trenere til den kampen.  Mot KBK så jeg dessverre ikke tendenser til at de taktiske grep ga noe restart. Det begynte grått, og det sluttet grått, det var det jeg så.