Ikkje slutt!

Men det er dermed ikkje sagt at det er slutt på jakta etter bilder. Den er vel egentlig nettopp kommet i gang.

Tanken var imidlertid å gi lyd fra oss om at bilda er s å velkomne og takke for rask reaksjon.

Også gir vi samtidig beskjed om at vi er u m e t t e l i g e når det gjelder slike bilder!

Bare se og knipse, men ikkje røre

Og husk no på at vi ikkje er ute på røvertokt for å rane til oss bilda. Vi er selvfølgelig tilfreds med å få se motiva på bilda og fotografere dem av.

Alt kan jo gjøres digitalt no for tida. Bilda trenger ikkje å bli berørt av menneskehånd i det heile tatt.

Lully Ringdal hadde butikk i Kirkegata 19. Her ser vi henne til høyre. I butikken solgte ho papirvarer, pyntesaker, leiketøy etc.. – Bildet tilhører Ole Marius Ringdal som  Lully var tante til.

Ka de skal brukes til?

Vi hadde tenkt å bruke en del av bilda her i avisa, idet vi regner dem som godt avisstoff. Alle er vel enig om  d e t.

Men så er det også det at vi har lenge gått og drømt om at det burde bli laga ei bok om gamle (og halvgamle) butikker i Ålesund. Kunne ikkje det bli ei ganske artig bok da, folkens?

For å få til ei slik bok, må vi jo ha bilder, kan dåkke skjønne. Og fordi det ikkje fins så mange butikkbilder i omløp som vi skulle tro, måtte vi ut med etterlysning. Og den etterlysninga kan synes å ha tjent sin hensikt, selv om vi har appetitt på mye mer!

Ikkje bare bilder

Det er forresten ikkje bare bilder vi er på leiting etter. Annonser for firma og for varer vil være kjærkomne. Prislister også, og innpakningspapir som ekspeditøren har skrevet prisen på de enkelte varene og regna sammen ka kunden måtte betale til slutt.

Alle slike ting er gull verdt for oss.

Skriv og fortell!

Og viss du har nåkke å fortelle som tøtsja inn på butikker og har lyst til å skrive om det, så gjør for all del det. Vi tar imot!