Holder på og holder på ...

Som både den tålmodige og utålmodige leser av Nytt i Uka kanskje har lagt merke til, har vi på denne krakkesida fra tid til annen skrevet litt om butikker. Ja, vi har faktisk holdt på i  å r e v i s  og skrevet om butikker.

Det har for det meste vært butikker som  v a r  en gang. Butikker som mer eller mindre er blitt et minne, butikker som har bukka under for de nye strømlinjeforma butikkjedene, «mann og kone»-butikker, små butikker «på hjørnet» ...

Mangelen

Men det som har vært den mest påtrengende skavanken ved disse artiklene, har vært at illustrasjonene har vært mangelfulle. Som regel har både butikkinteriør, butikkfolka, kundene og varebeholdninga vært så å si totalt fraværende. Bare en sjelden gang har vi hatt hellet med oss og fått med et par av ingrediensene i en butikk.

No skal vi altså prøve å rette på dette og sender ut denne etterlysninga!

Gamle og nye, gode og dårlige

Det behøver ikke bare være spesielt gamle bilder. Alle bilder fra enhver tid burde vi få se. Og husk at et bilde er et bilde, bare det har med butikker å gjøre - om enn aldri så lite!

Det spiller selvfølgelig ingen rolle kem som er med på bildet. En kunde utenfor disken er like interessant som ekspeditøren innafor disken. Og bilde av løpergutten like bra som bilde av sjefen

Svart/kvitt eller farger spiller absolutt ingen rolle og heller ikke kem som har tatt bilda, profesjonell eller amatør.

Ta kontakt!

Viss du tror du har slike bilder å vise oss, så vær så snill å ta kontakt. Telefon: 908 36 873. - E-post: haraldkrakkgrytten@icloud.com – Gammeldags adresse: Nytt i Uka, Kongens gate 13, 6002 Ålesund.

«Gamleredaktøren» tager sin penn udi sin hånd! – Tegning av Inger K. Giskeødegård, 2018.

Livstegn fra «Gamleredaktøren»: Reidar Skarbø griper til sin penn!

Fra Søkelven (les: Sykkylven), der tidligere redaktør av Nytt i Uka, Reidar Skarbø, tilbringer sine glade pensjonistdager, har det innløpt en straumpost, sålydende:

«I lesningen av Deres bok «Stadig ballong» er jei kommet til «str» - - og finner til min  store forbauselse ikke det velkjente ålesundske verbet «strute». Ordet finnes verken i bokmåls – eller nynorsk-ordlista, og må dermed klassifiseres som et typisk ålesundsk ord, siden det i mine unge dager var både kjent, kjært og mye brukt i vår by. Så Di må passe på å få det med i neste utgave av Dises udmerkede illustrerte ordbokverk, herr G.»

Herr G. takker høfligst for innspillet og siger som salig maskinist og bypatriot Johan Absalonsen brukte å gjøre en gang i fortidens glansdager for den ålesundske individualisme. Som avslutning skreiv han, uansett ka saka dreide seg om: «Reflektionerne gjør sig selv!»